El sacerdot bagenc aspirant a Sant, Magí Morera, serà homenatjat diumenge a Castelltallat

En el marc d'una missa d'acció de gràcies en la qual hi prendran part una desena de càrrecs eclesiàstics i que s'emmarcarà en la Festa Major del municipi

La missa d'acció de gràcies començarà a les dotze del migdia i tindrà lloc a la parròquia de Sant Miquel de Castelltallat
La missa d'acció de gràcies començarà a les dotze del migdia i tindrà lloc a la parròquia de Sant Miquel de Castelltallat | Mn. Antoni Jolis
27 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:36h
Aquest diumenge, 30 de setembre, la parròquia de Sant Miquel de Castelltallat (a Sant Mateu de Bages), serà l'escenari d'una missa d'acció de gràcies en record a Mossèn Magí Morera Feixas, fill il·lustre d'aquest municipi bagenc pertanyent a l'orde religiós dels Fills de la Sagrada Família.
 
El ritus, que començarà a les dotze del migdia, se celebrarà un any després que el Papa Francesc declarés "Venerable" el Pare Magí Morera, un títol que s'atorga a religiosos difunts que "han viscut d'acord amb les virtuts cristianes", diu l'Església catòlica. Aquest nomenament és el segon pas de quatre etapes que culminen amb la proclamació de "Sant". Abans d'aconseguir aquest darrer títol, però, els religiosos susceptibles d'ostentar-lo han d'haver passat per l'anomenat procés de beatificació, que declara que "s'ha d'haver viscut una vida de santedat i s'ha d'haver realitzat un miracle després de la mort".
 
En l'acte de diumenge en homenatge al sacerdot bagenc hi prendran part una desena de personalitats del món eclesiàstic, entre les quals en destaquen el Superior General dels Fills de la Sagrada Família, el Pare Lluís Picazo; el director del col·legi Jesús, Maria i Josep de Sant Andreu (Barcelona), el Pare Josep Maria Taulats; el director del col·legi Pare Manyanet de les Corts, el Pare Marcel·lí Muñoz, i el Superior de la Residència Sagrada Família de Barcelona, el Pare Àngel Muñoz. La missa serà solemnitzada a l'orgue i als cants pel músic Jaume Sorribes i un cop acabi, s'oferirà un vermut per a tots els assistents.
 
En plena Festa Major
 
Aquest acte religiós coincidirà amb la Festa Major de Castelltallat, que s'iniciarà el divendres dia 28 i acabarà el diumenge 14 d'octubre. Aquest diumenge, a banda de la missa -que tindrà una hora de durada aproximada- també es durà a terme, entre les nou del matí i dos quarts de dotze del migdia, la tretzena edició del Concurs d'Habilitat amb Xerrac, que premiarà els participants que facin les figures més originals amb motosserra. El matí es completarà amb una jornada de portes obertes a l'Observatori Astronòmic del poble.
 
El calendari festiu continuarà el dissabte 6 d'octubre amb l'obra de teatre Dues dones que ballen, a càrrec de l'ACR de Fals (a les sis de la tarda); el divendres dia 12 amb una excursió a peu que sortirà a les nou del matí des de Cal Genís i arribarà fins a Sant Jaume de Salem, així com també amb una arrossada popular al casal de Castelltallat, i el diumenge dia 14 amb la vuitena edició de la Cursa de Muntanya de Castelltallat Memorial Laura Ferrer.
 
Una vida predicant per Catalunya, Itàlia, Espanya i Brasil
 
Nascut l'any 1908, Morera va estudiar al col·legi d'orfes pobres de Sant Julià de Vilatorta dels Fills de la Sagrada Família i, atret per aquesta congregació (fundada a Tremp l'any 1864 per Josep Manyanet), hi va ingressar l'any 1925, amb 17 anys. Vuit anys més tard va ser ordenat sacerdot a Tortosa i quan va començar la persecució religiosa de la Guerra Civil, va haver d'amagar-se a Manresa, on va fundar-hi, discretament, una escola privada d'instrucció catòlica per a infants i joves.
 
Poc després, però, va haver de marxar a treballar a França. Amb els diners que va fer va viatjar fins a Roma, i allà hi va fundar, l'any 1953, la parròquia de Santa Bibiana, de la qual va ser-ne rector fins al 1958, moment en el qual va ser nomenat superior de l'orde dels Fills de la Sagrada Família, un càrrec que va ocupar durant deu anys i que va repetir entre el 1975 i el 1981. Entre 1968 i 1975, però, va marxar d'Itàlia i va quedar-se a viure una temporada a Madrid, on va alçar-hi la parròquia de Jesús de Nazaret.
 
Després d'estar-se sis anys més a Roma, va viatjar fins a Curitiba (Brasil), on va exercir de rector de la parròquia de Santa María Goretti. L'any 1984 va morir, a Barcelona, víctima d'un càncer.