El Pacte de Toledo acorda apujar les pensions en relació a l'IPC

La mesura s'ha provat amb un ampli consens dels grups parlamentaris que formen part de la comissió

Un home a la manifestació de CCOO i UGT per exigir la pujada de les pensions
Un home a la manifestació de CCOO i UGT per exigir la pujada de les pensions | ACN
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:22h
Les pensions aniran de bracet amb l'IPC. Així ho ha acordat aquest dimecres la comissió del Pacte de Toledo, que ha decidit que les prestacions als jubilats tornaran a revaloritzar-se en funció de l'Índex de Preu de Consum real. L'acord ha tirat endavant, després de mesos de negociació, amb un ampli consens dels grups parlamentaris.

El pla que hi ha sobre la taula és tornar a l'escenari del 2013 i, per tant, tombar la reforma que el Partit Popular va tirar en solitari en virtut de la seva majoria absoluta. L'anunci l'ha fet Íñigo Barandin, portaveu del PNB.

Segons ha explicat la diputada del PSC al Congrés dels Diputats, Mercè Perea, l'acord suposa un "punt i apart" a la comissió. Aquest serà l'únic índex que es tindrà en compte a l'hora de calcular les prestacions per jubilació i qualsevol altra modificació també hauria de ser acordada pel Pacte de Toledo, segons ha afegit. La diputada ha celebrat que la decisió s'hagi pres amb un "consens majoritari".

S'han posat d'acord el PP, PSOE, Units Podem, Ciutadans, PDECat, PNB i Compromís. Així doncs, s'ha donat llum verda a l'acord amb els vots favorables de totes les forces polítiques presents a la comissió, exceptuant ERC.