Sant Fruitós acollirà l'exposició «Íntim i personal» d'Abel Azcona

Abel Azcona
Abel Azcona | Arxiu particular
Redacció
26 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:49h
Sant Fruitós de Bages acollirà l'exposició “Íntim i personal” d'Abel Azcona a partir del proper dijous 4 d'octubre a la Biblioteca Municipal, i es podrà visitar fins al 28 d'octubre.

L'exposició comptarà amb una retrospectiva de més de cent peces de l'autor que s'exposaran a la Biblioteca Municipal i en diferents establiments del municipi. Fins al moment, únicament les ciutats de Bogotà i Nova York a més de la ciutat natal de l'artista, Pamplona, han presentat una retrospectiva amb més de cent peces d'Abel Azcona. Un artista transgressor, reconegut internacionalment, elegit l'any 2015 per The Guardian, al Regne Unit com el millor artista de l'any 2015 a nivell internacional.

"Íntim i Personal" és una visió retrospectiva de l'artista que reuneix des de les primeres peces realitzades fa més de deu anys, fins a les peces més actuals. El poble de Sant Fruitós, on l'artista resideix des de l'any 2016, dedica aquesta mostra com a benvinguda i acostament a l'obra d'Azcona.

Les primeres obres biogràfiques vinculades a l'experiència vital de l'artista reflexionen entorn a l'abús, el maltractament i l'abandonament. La pràctica i exploració artística multidisciplinària d'Abel Azcona, considerada altament autobiogràfica, indaga en temàtiques al voltant dels drets humans, les injustícies socials, el gènere i diverses qüestions com el feminisme, la sexualitat i la pornografia, les desigualtats, el terrorisme o la religió.

El seu treball es manifesta en una varietat de mitjans que inclouen vídeo, instal·lació, escultura, pintura, escriptura i performance art, amb les que explora una obra clarament política, vinculada a la seva experiència vital, marcada per l'abandonament, l'abús i el maltractament infantil, la malaltia mental i la prostitució.