Territori no concreta quan es podrà obrir totalment la C-55 a Collbató

La via està pendent des de fa mesos de la instal·lació de les barreres de formigó que separen els sentits de la marxa, que es poden demorar "unes setmanes" més

Imatge virtual de l'enllaç entre la C-55 i la B-112 a l'altura del pont de l'aeri de Montserrat
Imatge virtual de l'enllaç entre la C-55 i la B-112 a l'altura del pont de l'aeri de Montserrat | Territori
27 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:57h
El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya confia que "en unes setmanes" pugui reprendre les obres a la C-55 a l'altura de Collbató (el Baix Llobregat), just passat l'aeri de Montserrat en sentit sud, per completar la instal·lació de les barreres New Jersey centrals a la via, segons ha explicat a NacióManresa, tot i que no ha concretat quan de temps seran aquestes "setmanes".

L'obra a la C-55 a l'altura de Collbató es troba des de fa mesos aturada a l'espera que s'instal·lin les barreres de formigó que separen els sentits de la marxa. Hores d'ara, la falta de separadors impossibilita que el 2+1 sigui operatiu i que només se circuli en un carril per sentit.

Un cop aquesta actuació hagi finalitzat, Territori iniciarà la següent fase d'obres que ha de millorar l'enllaç entre la C-55 i la B-112 a l'altura del pont de l'aeri de Montserrat.

Quant a les obres del nou 2+1 que Territori ha previst entre el nucli de Can Gomis i Monistrol de Montserrat, les obres ja han començat i s'han portat a terme una sèrie de treballs previs que durant aquesta sermana es comencen a visualitzar a l'àmbit de l'aeri.

Segons el projecte constructiu, i vist la proximitat del riu, caldrà fer una sèrie de voladissos per encabir un dels dos carrils en direcció a Manresa, fet que provocarà un estretament de la calçada de forma provisional i una reducció de la velocitat en tot el tram en obres.

Aquesta actuació, juntament amb la reforma de l'enllaç troncal de la C-55 i la C-58, ja en marxa, i la reforma de l'enllaç entre la C-55 i la Carretera B-112, a l'altura del pont de l'aeri, marcaran les actuacions a la C-55 durant les properes setmanes.