Més de 5.000 persones participen en els actes dels 15 anys d'Oller del Mas

Festa de la Verema d'Oller del Mas
Festa de la Verema d'Oller del Mas | Oller del Mas
Redacció
25 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:53h

Festa de la Verema d'Oller del Mas. Foto: Oller del Mas


El setembre de l'any 2003 el celler Oller del Mas reprenia la seva activitat vinícola per elaborar les primeres 9.000 ampolles de Bernat Oller. Quinze veremes després, el celler elabora 150.000 ampolles mantenint la filosofia dels seus inicis: utilitzar únicament raïm de la pròpia finca i amb una producció ecològica. 

Per commemorar aquests 15 anys el celler ho va celebrar en dos dels seus actes més emblemàtics, la VI edició de la Festa de la Verema per a famílies, amics i amants del vi i el tradicional Sopar de Restauradors on es reuneix tota la restauració del Bages, Catalunya i representants internacionals. 

Ambdós actes van reunir més de 5.000 persones que van voler acompanyar al celler bagenc en una data tant assenyalada. L'èxit de convocatòria fa palesa el creixement de la marca i la relació propera i de confiança que s'ha teixit amb tots els col·laboradors durant aquest quinze anys. 

VI Festa de la Verema, una festa ja consolidada al territori

El dissabte 22 a les 11h, Oller del Mas donava el tret de sortida a la Festa de la Verema amb una vintena d'activitats per acostar a tots els públics al món vinícola i a la finca de l'Oller del Mas. Els més petits van poder explorar la finca dalt dels ponis o passejant amb carro de cavalls per les vinyes i camps de cereal. Aquest any es van incorporar tallers de circ i inflables que es sumaven a l'exitosa activitat de verema en família on pares i fills podien participar de la verema mentre els nens trepitjaven el raïm i elaboraven la seva pròpia ampolla de most. 

La calor i les altes temperatures del cap de setmana no van espantar a les més 700 persones que van participar en els tastos programats de la mà del sommelier Marc Maldonado i l'enòleg Carles Muray. A l'espai Food&Wine durant tot el dia es podien degustar diferents propostes gastronòmiques mentre diferents actuacions musicals amenitzaven els patis mil·lenaris del castell. A les vuit de la tarda, el concert de Rubbersoul amb un repertori dels Beatles va reunir a més de 400 persones que van ballar al ritme dels grans clàssics del grup britànic. 

Com en cada edició, més de vint pintors van participar al concurs de pintura ràpida que va tenir lloc durant tot el cap de setmana i del qual es van premiar 4 obres. Un altre certamen que requeria més força i habilitat va ser el concurs STRONG GAMES, enguany amb la col·laboració de l'Ateneu les Bases on van participar una vintena de d'homes i dones que van haver de superar diferents obstacles de la vinya per obtenir un suculent premi de 300€. 
Aquest any, i com a novetat, el celler ha decidit que seran els participants de la Festa de la Verema els que decideixin a quin projecte social el celler destinarà els diners del 5% de la facturació del Petit Bernat. Ja fa dos anys que Oller del Mas destina aquest percentatge a finançar projectes del territori liderats per la Fundació Rosa Oriol i enguany decideix ampliar aquesta col·laboració en altres projectes fent participar a la població. El veredicte es farà públic en uns dies a través de les xarxes socials. 

El Sopar de Restauradors assoleix enguany els 600 participants

Dilluns el pati d'armes del castell lluïa de productes gourmet en una jornada on els protagonistes eren restauradors, distribuïdors i amics del celler que assitien al tradicional sopar de verema que organitza anualment el celler. 

Durant tota la tarda, quinze reconeguts productors exposaven i donaven a tastar els seus productes en un ambient professional on es combinaven tot tipus de productes gourmet: carns, caves, formatges, pernils, coques, verdures, etc... Pels més entesos en vi, el celler va organitzar el segon concurs de tast a cegues per parelles on 40 parelles van competir per intentar treure la màxima puntuació en un tast format per 5 vins internacionals. 

La tarda va concloure amb el tradicional sopar de verema que enguany va assolir els 603 convidats formats per restauradors i distribuïdors tan nacionals com internacionals. El sopar va comptar amb la presència d'autoritats locals que van presidir l'acte juntament amb Frank Margenat, propietari de l'Oller del Mas. Un vídeo commemoratiu del 15è aniversari obria el sopar i al acabar, un castell de focs artificials donava pas a un disc joquei que va amenitzar el ball fins entrada la matinada.