L'Ajuntament de Manresa declararà Felip VI persona «non grata» a la ciutat

CDC, ERC, la CUP i DM presenten una moció proposada per l'ANC al ple de la corporació municipal de dijous

Felip VI, amb Letizia i la seva filla
Felip VI, amb Letizia i la seva filla | Europapress
25 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:52h
El ple de l'Ajuntament de Manresa aprovarà el proper dijous una moció per declarar el rei d'Espanya, Felip VI, persona non grata a la ciutat. La moció, proposada per l'ANC, està secundada per una immensa majoria dels regidors de la corporació. De fet, serà defensada pels grups municipals de CDC, ERC, la CUP i Democràcia Municipal (DM).

El text de la moció posa sobre la taula que el passat 3 d'octubre de 2017, Felip VI "va legitimar" la violència policial contra la població que volia votar durant el referèndum de l'1-O. La proposta valora que el títol de rei no és resultat "d'un procés democràtic, sinó just al contrari", com a "herència del dictador Franco". També valora que "el seu regnat entronca directament del seu avantpassat Felip V de Borbó".

Ja sobre l'actualitat, la moció retreu la posició "no neutral" del monarca respecte del procés polític que viu Catalunya, i el seu posicionament en la declaració institucional que va fer el 3 d'octubre en que "va legitimar" la violència policial contra la població de Catalunya que volia votar.

Per tot plegat, la moció sol·licita declarar Felip VI persona non grata i reprovar el règim monàrquic com a "fruit d'una dictadura".