La Papasseit engega la temporada poètica amb Antoni Clapés i Jaume Creus

Antoni Clapés presentarà dijous a la Papasseit el seu darrer recull de poemes
Antoni Clapés presentarà dijous a la Papasseit el seu darrer recull de poemes | Arxiu particular
Redacció
25 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:15h
Els poetes Antoni Clapés i Jaume Creus seran els encarregats de donar el tret de sortida a la temporada de recitals de poesia de la Llibreria Papasseit. Serà aquest dijous a 2/4 de 8 del vespre.

Antoni Clapés (Sabadell, 1948) és l'impulsor de projectes com la llibreria Els dies (1976-1989) i la seva editorial Edicions dels dies (1981-1986), així com el prestigiós segell editorial Cafè Central (des de 1989). A més d'exercir una infatigable i brillant tasca com a traductor de poesia, narrativa i assaig, és autor dels poemaris "La llum i el no-res" (Meteora, 2009, Previ Cavall verd i premi Cadaqués), "L'arquitectura de la llum" (Els llibres del segle, 2012) o "Pluja" (Adia Edicions, 2015), entre altres.

En aquesta ocasió, presentarà el seu darrer recull de poemes, "Arbre que s'allunyà" (LaBreu edicions, 2018, Primer premi No Llegiu). En aquest poemari, el vincle entre memòria i expressió transita en la reflexió sobre l'experiència de llenguatge, com si tot allò viscut, allò sentit i vist, allò llegit, només pogués transcendir, perpetuant-se, a partir de la paraula poètica.

Jaume Creus (Barcelona, 1950) es llicencià el filologia catalana a la UAB l'any 1970. Des d'aleshores, Creus utilitzà la poesia i la literatura com a forma de protesta i d'evasió alhora. A més de poeta, Creus és traductor d'autors com Rilke, Kafka, Nietzche, Pavese o Pasolini, col·labora en revistes com "Serra d'or", és fundador del grup Teatre de Crítica i Reflexió i dirigeix el festival de música i poesia PACEM de Collbató.

A Manresa, presentarà el seu darrer poemari "Amniocentesis " (LaBreu Edicions, 2018). Al llibre hi trobem poemes com puncions per tal de veure com progressa la gestació d'allò que creix imparablement a les entranyes del poeta: la mort, la certesa del darrer i absolut silenci.

L'acte comptarà amb la presència de la poeta i editora a LaBreu Edicions, Ester Andorrà i serà, com sempre, d'entrada gratuïta i oberta a tothom. Tindrà lloc el proper dijous 27 de setembre a 2/4 de 8 del vespre a la Llibreria Papasseit de Manresa (C/Barcelona, 25 de Manresa).