L'Ateneu Ca la Teia ja té a punt una nova edició de la Taverna Popular de la Fira

Tindrà lloc el proper cap de setmana en el marc de la Fira de Sant Miquel de Santpedor

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:31h
Un any més, en el marc de la Fira de Sant Miquel de Santpedor, aquest cap de setmana, l'Ateneu Popular Ca la Teia organitzarà l'espai festiu i autogestionat la Taverna Popular de la Fira. La Taverna inclourà els tradicionals actes que cada any omplen la placeta del Born durant l'últim cap de setmana de setembre, com el Firatasca de divendres, el Tast de cerveses artesanes de dissabte o el Karaoke Popular de diumenge.

Enguany, les novetats són la recuperació del plat tradicional de la Fira, Cabra estofada amb albergínia, amb opció vegana, a càrrec de les Caterines, que se servirà durant el dia de la Fira per dinar, i el primer Concurs de Camises Alegres durant la tarda del mateix diumenge.

La Taverna Popular de la Fira es va crear l'any 2007 per part de joves de l'Institut d'Auro que s'havien organitzat per format un nucli del Sindicat d'Estudiant dels Països Catalans a Santpedor. Amb la idea de crear un espai alternatiu, combatiu, popular i autogestionat en el marc de la Fira de Sant Miquel, es va organitzar la denominada “Barra Alternativa”. 

Des d'aleshores, diferents col·lectius i moviments socials del poble, com ara l'Assemblea de Joves El Graner, organitzen actes durant la Fira i els dies previs que omplen de festa, autogestió i compromís la placeta del Born. Actualment és l'assemblea de l'Ateneu Popular Ca la Teia que n'assumeix l'organització, com ho ve fent des de la seva creació, amb la col·laboració de les entitats de cultura popular la Colla Bastonera Picarols de Santpedor i els Bous de Foc de Santpedor.

No obstant, els actes s'iniciaran el divendres 28 de setembre amb la segona edició del “Firatasca”. Aquest acte, previ a la Fira, tindrà el seu punt d'inici amb un sopar popular de botifarra i cansalada, amb opció vegana i celíaca, a la placeta del Born. Seguidament, els Castellers de Santpedor donaran el tret de sortida a la cercavila nocturna que recorrerà diferents carrers, places i bars del Casc Antic, amenitzada per la festiva Xaranga Màgic, de Sallent, a més de les actuacions de cultura popular santpedorenca a càrrec dels Bous de Foc i els Picarols.

El Cercatasques finalitzarà a la mateixa placeta del Born i donarà el relleu al santjoanenc Antonio el Remendao, qui a partir de la 1 de la matinada omplirà de música i rauxa la placeta del Borns a ritme de rumba i flamenc, repetint l'actuació que ja va tenir lloc l'any passat amb molta acceptació per part dels assistents.

Dissabte es farà l'obertura de la Taverna com a tal, amb el muntatge de la terrassa, i qui vulgui podrà degustar un vermut amb música enllaunada a l'espera de la rebuda dels participants de l'Escac i Tast, que finalitzaran el seu recorregut a la Taverna. El proper acte no té lloc fins ben entrada la nit, just al finalitzar el Correfoc, a les 10 de la nit aproximadament, quan es celebrarà la sisena edició del Tast de cerveses artesanes, a càrrec del santpedorenc Manel Fernàndez, de cerveses Traüt, que dinamitzarà altra vegada aquest Tast que ja forma part dels rituals de molta gent durant la vigília de Fira. Fernàndez explicarà fins a sis projectes cervesers d'arreu mentre són degustats pels assistents amb música en directa. Els tiquets es poden obtenir a la cerveseria La Tanca o a la llibreria l'Horitzó, amb un cost de 10€ i inclou sopar d'entrepà d'hamburguesa. Existeix també l'opció de sopar únicament, sense necessitat d'obtenir el tiquet prèviament.

Pel què fa al diumenge de Fira es manté altra vegada la col·laboració amb l'espai gastronòmic que organitza la Granera al local del Born, que ofereix pintxos i tapes a preus populars, mentre que el col·lectiu de Ca la Teia s'encarrega del servei de begudes i l'organització de diferents actes durant el dia a la placeta, que enguany tornarà a ser decorada per un grup de joves artistes santpedorencs. 

Fins a quatre concerts a taquilla inversa tindran lloc diumenge 30 a la Taverna, començant pel grup amb missatge Sèlia, que oferirà el seu repertori durant l'hora del vermut. A la tarda, després del dinar de la versió de Cabra estofada amb albergínia que faran el grup gastronòmic Les Caterines, amb opció vegana, tindrà lloc el concert de la coral femenina nascuda a Ca la Teia, el Cor de Teies, que delitaran el públic assistent amb les seves potents veus.

A continuació, el cantautor santpedorenc Agus Tito, realitzarà el seu concert previ a l'inici de la vuitena edició del Karaoke Popular, que tindrà una primera part a l'estil tradicional, amb projector i versions tretes de la xarxa, i una segona part dinamitzada pel grup festiu Ayawascat, que deixaran cantar a tothom qui vulgui les seves versions i altres que es trauran de la màniga per tal de concloure un any més la Taverna Popular de la Fira de la forma més apoteòsica possible.

A la mitja part es votarà la camisa més alegre de la Fira, amb una commemoració també del referèndum d'autodeterminació de l'any passat, que serà present a tots els actes.
Arxivat a