La PAHC denuncia que l'Ajuntament no es fa càrrec de dues mares i les seves filles que no tenen on dormir

Són dos casos que han arribat a l'assemblea de la plataforma els dos últims diumenges

Imatge d'arxiu de membres de la PAHC a la plaça Major
Imatge d'arxiu de membres de la PAHC a la plaça Major | LdSR
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:03h
La PAHC Bages ha denunciat a través de les xarxes socials la situació que viuen dues mares amb les seves filles que no tenen on dormir i que, segons expliquen, l'Ajuntament no els ha procurat un habitatge malgrat l'emergència habitacional que pateixen.

Es tracta de dues mares soles, una d'elles embarassada, amb dues filles cadascuna, que van arribar a l'assemblea que celebra la PAHC cada diumenge a l'Ateneu la Sèquia. Una va arribar fa dos diumenges, i l'última, aquest passat.

En el primer cas, després de passar la primera nit a casa d'un membre de la PAHC, l'Ajuntament els va facilitar tres nits a l'Alberg de Manresa, però passades aquestes tres nits, els va comunicar que no podien allargar aquesta estança. Actualment aquesta mare amb les seves filles viu en un pis d'una membre de la PAHC de forma temporal.
El segon cas "és més greu", segons asseguren. La mare, que està embarassada, i les dues filles van passar una primera nit a casa d'una militant de la PAHC, i aquest dilluns l'Ajuntament els ha dit que no els poden allotjar enlloc, de manera que hauran de continuar vivint en aquest pis, també temporalment.

La PAHC es mostra molt crítica amb la regidoria de Serveis Socials i amb la d'Habitatge. De la primera comenta que "no agafa el telèfon" i del segon "que no sabem què ha fet durant gairebé quatre anys de govern".

Contactats per NacióManresa, fonts del govern no han volgut respondre a aquests casos puntuals, però han assegurat que en breu contestarien "amb números".