Dimecres tindrà lloc l'última sessió de la Marató del Silenci Compartit

Una de les sessions de la Marató del Silenci Compartit
Una de les sessions de la Marató del Silenci Compartit | MSC
Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:55h

Una de les sessions de la Marató del Silenci Compartit Foto: MSC


El pròxim dimecres, dia 26 de setembre, tindrà lloc l'última sessió de la Marató del Silenci Compartit a Manresa. Aquesta iniciativa va començar el 13 de desembre de 2017 i, durant aquest període, s'hauran realitzat 42 sessions (l'equivalent als quilòmetres d'una marató) de manera ininterrompuda, cada dimecres a la Plaça Porxada de Manresa. 

Aquesta iniciativa va sorgir motivada pel moment especialment greu que viu el país, i ha consistit en una meditació col·lectiva feta a l'espai públic, durant una hora cada setmana. Ha estat impulsada a Manresa pel grup de Zen i ha comptat amb l'adhesió de diversos grups i entitats espirituals i consciencials. La convocatòria de Manresa ha estat adherida al moviment Marató de Silenci Compartit iniciat per la plataforma País Conscient i que compta amb l'adhesió d'un bon nombre de grups espirituals i consciencials de Catalunya.

Durant aquest període les sessions setmanals s'han mantingut en el mateix espai, a la Plaça Porxada, ja fos estiu o hivern, fes fred, calor o sota l'aigua d'una tempesta. Les primeres sessions van comptar amb una participació considerable, al voltant de la vintena de persones. Més endavant s'han mantingut amb un grup més reduït però estable.

Per celebrar l'objectiu assolit d'aquestes 42 setmanes de la "marató manresana" (i per afegir-hi l'epítet final dels 195 metres que depassen els 42 quilòmetres d'una marató) el dissabte dia 29 de setembre s'organitzarà una trobada en una casa-refugi de Marganell, cedida per gentilesa de l'associació Brahma Kumaris. Serà una trobada de meditació i silenci amb el paisatge de fons de la muntanya de Montserrat. Es convida a totes les persones que s'hi sentin implicades a participar en ambdós actes.

Les entitats adherides a aquesta iniciativa han estat Associació Brahma Kumaris Manresa, Espai Mandala, Grup de Músics Meditacions Cova, Grup Zen Manresa, Irehom, Servei d'Acompanyament en del Dol de la Catalunya Central i Tai Txi Zen Bages.