S'obre el termini perquè les escoles demanin les activitats de la deixalleria mòbil

La deixalleria mòbil durant una visita a una escola
La deixalleria mòbil durant una visita a una escola | CBGR
Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 14:26h
Què podem portar a una deixalleria mòbil? Què se'n fa dels residus que hi deixem? Per què hi ha deixalles que no poden anar als contenidors i han d'anar a la deixalleria? Quines són les 3R i com les podem practicar? Per què cal reciclar l'oli o les piles?

Aquestes i moltes altres preguntes es responen durant les activitats que el programa La deixalleria mòbil va a l'escola, del Consorci del Bages per a la gestió de residus, proposa als centres educatius de primària dels municipis consorciats –Bages i alguns del Moianès-. Diferents activitats adaptades a les edats de cada cicle, perquè els infants es familiaritzin amb el servei de la deixalleria mòbil i es coresponsabilitzin d'una bona gestió dels residus tant a l'escola com a casa.

Aquest mes de setembre s'obre el període perquè les escoles puguin demanar participar en aquestes activitats. El curs passat, La deixalleria mòbil va a l'escola va arribar a 34 centres del Bages i el Moianès, on es van fer 308 activitats diferents, en les quals van participar gairebé 4.700 alumnes, i es van registrar 875 entrades de residus.

Nova activitat a les deixalleries fixes

Aquest curs s'incorpora una nova activitat, Fixa't en la fixa, que inclourà una visita a una deixalleria fixa. Durant la visita, en què també hi serà present la mòbil, els infants podran comparar els dos serveis, classificar residus tenint en compte quins van a la deixalleria i quins no, conèixer per què és important portar residus a la deixalleria i, per acabar, faran un recorregut guiat per les instal·lacions.

L'objectiu de les activitats pedagògiques, un dels puntals estratègics del Consorci, és conscienciar els infants i joves de l'impacte que té la generació de residus, perquè, des de ben petits, tinguin clar que és necessari reduir la generació de residus, reutilitzar i reciclar.