La Shopping Night més «vivencial» ampliarà el seu camp d'acció incorporant la Puigmercadal

La festa del comerç manresà per excel·lència tindrà lloc aquest dissabte i oferirà, com a novetat, una proposta gastronòmica a càrrec del Gremi d'Hostaleria de la ciutat

Jaume Arnau, Tània Infante i Josep Maria Camps durant la roda de premsa de la setena edició de la Shopping Night de Manresa
Jaume Arnau, Tània Infante i Josep Maria Camps durant la roda de premsa de la setena edició de la Shopping Night de Manresa | AFT
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:44h
Aquest dissabte, 29 de setembre, el centre de Manresa allargarà el seu horari comercial per rebre, per setè any consecutiu, la Shopping Night, un esdeveniment lúdic i de caràcter festiu que busca "fer gaudir del comerç d'una manera diferent", assenyala Tània Infante, presidenta de la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Manresa, l'entitat que s'encarrega d'organitzar la jornada i que per primer cop ha comptat amb ajuda externa.

En concret, el cop de mà l'ha donat l'empresa monistrolenca Llobregat Serveis Firals, dedicada des de fa més de 30 anys a donar forma i a tirar endavant fires de tot tipus d'arreu de l'estat espanyol. Josep Maria Camps, el seu gerent, assegura que "la feina que hem fet [en el marc de la Shopping Night] ha anat en la línia d'oferir més activitats participatives i vivencials", ja que, segons ell, "és important que el consumidor experimenti i se senti part de tot plegat". En aquest sentit, enguany s'oferiran tallers oberts a tothom de pastisseria i de joieria; tastets de reflexoteràpia i de pilates aeri; demostracions i consells de maquillatge, i un showcooking amb diferents aparells de cuina, entre d'altres.

La festa comercial per excel·lència engegarà a les vuit del vespre i finalitzarà a les dotze de la nit. Seguint la línia de l'any passat, l'acció transcorrerà pels centres comercial i històric de la capital del Bages -des de la plaça Espanya fins a la plaça Major- i també, i com a novetat, per la plaça de Puigmercadal, una zona que "serà clau per fer d'enllaç entre el barri antic i el Passieg i rodalies", ha dit Infante, tot posant de manifest que "hem d'aprofitar i donar a conèixer l'aposta que s'està fent per renovar el mercat municipal". A la Puigmercadal, ha avançat, "hi centrarem les propostes infantils", com un espectacle en anglès a càrrec de Kids&Us o manualitats de la mà de la botiga Pas a Pas.

Una altra novetat destacable d'aquesta setena edició de la Shopping Night serà que una trentena de locals de restauració de la zona oferiran tapes a preus especials durant les quatre hores que duri la jornada. Aquesta proposta sorgeix d'un acord entre la UBIC i el Gremi d'Hostaleria de Manresa. A més, "tothom que consumeixi en algun dels establiments participants entrarà en un sorteig de vals de consum", ha remarcat la presidenta de l'entitat comercial.

"Encara hi ha moltes botigues que obren sense passar per la UBIC"

Qualificant la Shopping Night com "un dels moments més macos de l'any" i assegurant que "està totalment consolidada", el regidor de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Manresa, Jaume Arnau, s'ha mostrat molt crític amb tots aquells comerços que durant la jornada "surten al carrer i no ho comuniquen a la UBIC". "Des de l'Ajuntament demanem uns permisos concrets per poder obrir comerços en horaris especials i per poder ocupar la via pública", diu l'edil, tot puntualitzant que aquests últims "els donem únicament a la UBIC i als establiments que han pagat per la Shopping Night". Segons Arnau, "és inadmissible que hi hagi gent que s'aprofiti de la feina de promoció i de publicitat que fan els organitzadors".

El preu que han de pagar els comerços per participar a la Shopping Night de manera legal és de 90 euros pels que no són socis de la UBIC. Als que sí que ho són, prendre part de l'esdeveniment no els suposa cap sobrecost. "De moment no hem emprat cap mesura de càstig", diu Arnau, referent als establiments que no paguen per participar a la Shopping: "si la cosa no minva, però, ens ho haurem de plantejar", alerta.