Jordi Borràs, Maribel Sabaté i companyes de l'Adri parlaran, a Sant Joan, sobre la repressió de l’Estat

L'acte, organitzat pel CDR de la població, tindrà lloc el 29 de setembre a les 6 de la tarda al Mas Sant Joan

Redacció
24 de setembre del 2018
Actualitzat a les 8:36h
El CDR de Sant Joan de Vilatorrada ha organitzat un acte contra la repressió de l'Estat espanyol, incorporant, també, la violència que exerceixen coneguts membres organitzats d'extrema dreta contra el moviment independentista i antifeixista. Unes agressions que, segons asseguren des del CDR, "s'estan duent a terme amb el beneplàcit de l'Estat i les seves forces de seguretat".

La xerrada, que tindrà lloc el pròxim dissabte 29 de setembre a les sis de la tarda, al Mas Sant Joan serà conduïda per la periodista Miriam Santamaria i comptarà amb la participació de companyes de l'Adri, el jove exiliat a Brussel·les; Maribel Sabaté, mare de la també exiliada i exdiputada de la CUP Anna Gabriel; Jordi Borràs, fotoperiodista especialitzat en el moviment d'extrema dreta; i la periodista Marta Roqueta.

L'acte finalitzarà amb l'actuació musical d'Anaïs Vila.

Exili, presó i agressions feixistes

Els membres del CDR de Sant Joan afirmen que d'ençà que la població va començar a reclamar la materialització de les seves reivindicacions independentistes, "l'Estat espanyol ha fet tot el possible per esclafar, sota la bota de l'autoritarisme, aquests anhels". "La repressió judicial", diuen, "ha estat una constant, tant abans com després de l'1 d'octubre".

Per als organitzadors de l'acte, la presó i la condemna a l'exili "demostra que l'Estat ha decidit afrontar el conflicte des de la violència". En aquest sentit, remarquen que per expressar el significat de l'exili anònim s'explicarà el cas de l'Adri de la mà de les seves companyes. L'Adri és un jove d'Esplugues de Llobregat que va haver de fugir de casa seva a trenc d'alba després que la policia espanyola tingués l'ordre de detenir-lo sota l'acusació de terrorisme, rebel·lió i sedició pel fet d'haver participat en les protestes del CDR. Els organitzadors manifesten que, tot plegat, "els recorda a la forma d'actuar de les clavegueres de l'Estat per reprimir el poble basc" i, segons afirmen, "l'Adri escenifica un dels molts intents de l'Estat de frenar la desobediència civil, d'aconseguir la desmobilització, a través de la por".

Més enllà de l'exili i les presons, les agressions feixistes han anat en augment. En aquesta direcció, Jordi Borràs dedicarà un espai de l'acte per parlar sobre els grups organitzats d'extrema dreta que estan protagonitzant els episodis violents contra la població civil.