La moianesa Aida Mauri guanya el 37è concurs de pintura ràpida de Solsona

També han estat reconeguts Antonio Mariscal, Josep Manel Aznar, Sebastià Mauri i Aleix Albareda

D'esquerra a dreta, Sebastià Mauri, Aida Mauri, Aznar, l'alcalde de Solsona, Albareda i Mariscal
D'esquerra a dreta, Sebastià Mauri, Aida Mauri, Aznar, l'alcalde de Solsona, Albareda i Mariscal | Ramon Estany
Ramon Estany
22 de setembre del 2018
Actualitzat a les 20:41h
Com a cloenda de la Festa Major, la sala de Plens de l'Ajuntament de Solsona ha acollit aquest divendres, 21 de setembre, l'acte de lliurament dels premis del XXXVIIè Concurs de Pintura Ràpida, un concurs que va comptar amb la participació de 15 artistes, entre els dies 9 i 10 de setembre. Enguany, el jurat ha estat format per artistes locals.

El primer premi, valorat en 365 euros, ha correspost a l'artista moianesa Aida Mauri Crusat, per un oli sobre la façana central d'un edifici de la Plaça Major. Es dona la casualitat que el premi especial a l'aquarel·la, valorat en 305 euros, ha correspost al pare de l'Aida, el també pintor i artista moianès Sebastià Mauri, per una vista de la Plaça Major de Solsona.

Aida Mauri va néixer a Moià l'any 1991. De petita ja mostrava una gran afició per la pintura, i animada per la seva família va començar a participar en concursos juvenils. Vista l'acollida que tenien els seus quadres va començar a participar en els concursos per adults amb gran èxit.

Compaginava la pintura amb els estudis en Enginyeria Civil de camins, canals i ports a la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment segueix els estudis amb un màster. Les seves obres es caracteritzen per unes perspectives molt marcades, amb gran profunditat, que juguen amb una gamma de colors monocromàtics.

El segon premi de pintura, valorat en 305 euros, ha estat per Antonio Mariscal Juque, de Sant Joan de Vilatorrada, per una vista de Solsona pintada en acrílic.

El tercer premi, valorat en 245 euros, ha estat per Josep Manel Aznar Díaz, de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedés), amb una vista de la Catedral de Solsona a l'oli.

Finalment, el premi local, valorat en 245 euros, ha correspost a l'Aleix Albareda, per un detall de la cúpula del Cambril del Claustre.

Totes les obres que han participat al concurs, incloses les guanyadores, es poden visitar a l'exposició que romandrà oberta del 24 de setembre al 6 d'octubre, al Saló Homilies d'Organyà de la Biblioteca de Solsona amb l'horari de visita següent: Dimarts, divendres i dissabte, de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de dilluns a divendres, de 4 de la tarda a 8 del vespre.

Primer premi. Aida Mauri