El PSC demana a l'alcalde de Sant Fruitós que no faci retrets en públic per la seguretat de Pineda

L'únic regidor dels socialistes a l'Ajuntament és Tomàs Casero, responsable de Seguretat Ciutadana

22 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:49h
Joan Carles Batanés, al centre, i Tomàs Casero, a la dreta, en una imatge d'arxiu
Joan Carles Batanés, al centre, i Tomàs Casero, a la dreta, en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
El PSC de Sant Fruitós de Bages ha emès un comunicat en que demana a l'alcalde Joan Carles Batanés, i al president de l'AVV de Pineda de Bages, Vicenç Llorenç, que deixin de fer-se retrets en públic arran de l'onada de robatoris que ha patit la urbanització en els darrers 40 dies.

Es dona el cas que el PSC forma part del govern de l'Ajuntament de Sant Fruitós gràcies a un pacte de mandat amb Gent fent Poble de Joan Carles Batanés. El seu portaveu, Tomàs Casero, és regidor, entre d'altres, de Seguretat Ciutadana i, per tant, principal responsable de l'àrea afectada.

Com va informar NacióManresa, el malestar dels veïns de Pineda cap a l'alcalde de Sant Fruitós és majúscul després d'haver patit vuit robatoris i dos intents en els darrers 40 dies. De fet, alguns d'ella, davant del que entenen com a "inacció" de l'Ajuntament, han contractat vigilància privada a nivell particular.

L'alcalde, per la seva part, va demanar als veïns de la urbanització que "tanquessin les portes i finestres de casa" ja que la mesura més important contra els robatoris "és l'autoprotecció". A banda d'aquesta evidència, l'alcalde va garantir la presència de Mossos d'Esquadra a la urbanització les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, i la futura instal·lació de càmeres de vigilància.

L'endemà, Vicenç Llorenç va denunciar que les mesures "no eren suficients".