La CUP Manresa tindrà una dona com a cap de llista a les eleccions municipals de 2019

La formació rupturista ha presentat aquest dissabte els sis primers candidats a la llista, tot i que encara no n'ha definit l'ordre

Marc Ballús, Gemma Tomàs, Roser Alegre, Jordi Garcés, Gemma Boix i Jordi Trapé
Marc Ballús, Gemma Tomàs, Roser Alegre, Jordi Garcés, Gemma Boix i Jordi Trapé | Pere Fontanals
22 de setembre del 2018
Actualitzat el 24 de setembre a les 14:01h
La cap de llista de la CUP a les pròximes eleccions municipals de 2019 a Manresa serà una dona, segons han explicat membres de la formació rupturista aquest dissabte a la tarda en roda de premsa. La CUP va decidir divendres en assemblea oberta quins serien els seus primers sis candidats, tot i que encara falta establir-se l'ordre. Els sis candidats són els actuals regidors Gemma Tomàs i Jordi Garcés, i també Gemma Boix, Roser Alegre, Marc Ballús i Jordi Trapé.

La roda de premsa de la CUP ha tingut lloc a l'espai d'horta urbana del barri de la Sagrada Família on s'està començant a urbanitzar en una primera fase que portarà el Mercadona al Solar. Jordi Garcés ha recordat que la CUP "va ser l'única formació del ple que es va oposar a aquesta urbanització, i encara menys tenint en compte que no va existir un debat previ amb els agents afectats".

L'assemblea oberta de divendres, la segona que celebrava la CUP amb la vista posada a la preparació de les municipals, va servir per triar aquests sis candidats -l'ordre dels quals es decidira en una nova assemblea el mes de novembre-, però també dividir en cinc grups de treball el debat del programa electoral. Aquests cinc grups són feminismes, República, treball, dret a la vida i dret a la ciutat. Dret a la vida englobarà els camps de drets socials, habitatge, persones migrades,... i dret a la ciutat estarà més encarada a l'urbanisme i la mobilitat.

Els candidats

- Roser Alegre Fontanet: 35 anys. Llicenciada en Sociologia i Antropologia Social i Cultural. Treballa com a dinamitzadora de la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera.

- Marc Ballús Torrens: 43 anys. Arquitecte i membre de l'Agrupació d'Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors, amb postgrau en Gestió del disseny. Té estudi propi d'arquitectura i també treballa de docent a secundària.

- Gemma Boix Pou: 28 anys. Advocada. Va iniciar la seva militància política a Acció Lila i ha format part de la PAHC. Actualment participa a l'Ateneu Popular la Sèquia i a l'Assemblea d'Afectades pel Masclisme (AAMes).

- Jordi Garcés Casas: 33 anys. Llicenciat en Filosofia i Antropologia Social i Cultural. Combina les tasques de la regidoria a l'Ajuntament amb la feina d'agricultor i ramader. Fa 10 anys que treballa a les campanyes de vigilància forestal de la Diputació.

- Gemma Tomàs Vives: 29 anys. Arquitecta. Combina les tasques de la regidoria a l'Ajuntament amb la feina d'arquitecta. La seva militància política va començar a Maulets i va seguir a Arran.

- Jordi Trapé Ubeda: 26 anys. Graduat en Farmàcia. Actualment treballa a la farmàcia comunitària. És ex-corredor de velocitat del Club Atlètic Manresa i jugador d'escacs.

Jordi Masdeu no repetirà

L'actual portaveu del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Manresa, Jordi Masdeu Valverde, no repetirà com a candidat de la formació rupturista a les eleccions de 2019. Com ha recordat el propi Masdeu, el codi ètic de la CUP impedeix que una persona pugui ser regidor de la formació durant més de dos mandats, i Masdeu ja farà 8 anys que és regidor a Manresa.