La Diputació inverteix 12,8 milions d'euros per impulsar projectes amb fons europeus

Marc Castells i Elsa Artadi es reuneixen per abordar temes relacionats amb el finançament dels governs municipals

Redacció
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:46h
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, s'han reunit aquest divendres al Palau de la Generalitat per abordar aspectes sobre el finançament dels ajuntaments, en especial sobre el programa dels projectes FEDER 2014-2020. En roda de premsa, Castells ha anunciat que la Diputació de Barcelona destinarà una aportació extraordinària de 12.803.898,47 euros.

A les convocatòries d'aquest fons europeu, la Generalitat finança un 50% dels projectes, mentre que la Diputació de Barcelona n'assumeix un 25%, i el 25% restant va a càrrec dels ajuntaments.

Segons Castells, aquesta nova convocatòria d'ajudes permetrà "enfortir el múscul del territori, de les entitats locals, de tota aquella gent que està treballant per fer del nostre un país d'oportunitats, on es generi riquesa i es creï ocupació".

Per la seva banda, Artadi ha destacat el paper de la Diputació de Barcelona per estar sempre "al costat dels ajuntaments i dels ens locals a l'hora d'impulsar projectes" i ha destacat els fons FEDER com una eina que permet "realitzar projectes que són ambiciosos i que no es podrien fer des d'una única administració".

Artadi ha explicat que en l'anterior convocatòria del fons FEDER, en l'època de la consellera Bassa, es van destinar 37,2 milions a ajuntaments de més de 20.000 habitants, així com a consells comarcals i diputacions per tal que els projectes arribessin a pobles més petits. Aquest import representava el 50% de la subvenció i la resta anava a càrrec dels mateixos ens locals. Ha recordat també que aquesta legislatura és el Departament de la Presidència qui s'encarrega de la relació entre la Generalitat i l'administració local per "coordinar millor i tenir una relació de socis" entres les dues administracions. També ha destacat "la col·laboració dels diferents nivells d'administració que és importantíssima".