Eïnes per reforçar la mobilització pacífica com a forma de transformació social

L'Ajuntament de Manresa organitza el taller "Pau enmig de la violència" el proper 1 d'octubre a la Casa Flors Sirera

Redacció
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:44h
La regidoria de Cooperació de l'Ajuntament de Manresa ha organitzat per al proper dilluns, 1 d'octubre, un taller vivencial que té l'objectiu d'aportar estratègies per aplicar en moments de canvi i tensió. El taller inclourà una mirada pràctica a la gestió emocional dels conflictes, a la reconciliació postconflicte i a la pertinença de les mobilitzacions novi olentes. El taller tindrà lloc de 17 a 19 h a la Casa Flors Sirera i, tot i que és gratuït, es requerirà reserva de plaça al correu: [email protected].

Cal recordar que l'any passat ja es va realitzar a la Casa Flors Sirera la formació "La Pau de dins cap enfora". Precisament, la bona valoració per part de les persones participants ha estat motiu per plantejar aprofundir en la temàtica i tornar a comptar amb el mateix ponent. Així, el taller serà a càrrec de l'advocat especialitzat en mediació de conflictes Jordi Palou-Loverdos. Tot i que a Manresa és conegut especialment per ser l'advocat que defensa la querella per aclarir l' assassinat de la Flors Sirera i pel seu paper en el diàleg intraruandès per reconciliar les parts enfrontades al conflicte, Jordi Palou-Loverdos és també vicepresident de l'Institut Internacional per a l'Acció Noviolenta i director de la Carta de la Pau dirigida a l'ONU.

Aquest acte s'emmarca en la celebració del dia internacional de la No Violència. Des del 2007, Nacions Unides promou cada principi d'octubre i coincidint amb el naixement de Mahatma Gandhi, aquesta commemoració. La finalitat és recordar la importància continuar treballant per garantir els drets civils i els canvis socials, però sempre des d'una postura tan pacífica com contundent.

El moment actual, tant a nivell internacional com a la nostra pròpia societat, fa necessari posar en valor l'experiència dels moviments que han aconseguit millores col·lectives sempre des d'actuacions pacífiques. Així, des del Pla de sensibilització es planteja aquest taller amb la voluntat d'aportar formació que es pugui aplicar tant a la vida personal com comunitària. Alhora, es pretén també que aquest taller sigui un reconeixement per a totes les persones que, arreu del món, assumeixen el repte de canviar tot el que genera patiment i falta de drets i continuen treballant per la llibertat i la pau posant en joc la seva pròpia llibertat i, sovint, fins i tot la vida.

Aquesta formació es proposa en col·laboració amb el Consell Municipal de Solidaritat i amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les persones interessades poden sol·licitar el servei d'atenció als infants durant el taller quan es faci la inscripció.