Joan Peñarroya: «Treballem per arribar ben preparats al primer partit de lliga»

El tècnic del BAXI Manresa relativitza les absències que ha tingut durant la pretenporada

20 de setembre del 2018
Actualitzat el 21 de setembre a les 16:10h
El tècnic del BAXI Manresa, Joan Peñarroya, durant el darrer partit de pretemporada
El tècnic del BAXI Manresa, Joan Peñarroya, durant el darrer partit de pretemporada | Hugo Álvarez
No ha pogut disposar encara de tota la plantilla al complert cap dia. Entre lesions, jugadors que tenien altres compromisos o problemes de visat i les finestres FIBA el BAXI Manresa ha viscut una pretemporada farcida de baixes. Malgrat això, Peñarroya no busca excuses i només pensa en arribar en les millors condicions al debut contra l'Estudiantes.

- Després del primer partit de pretemporada, Joan Peñarroya va comentar que l'equip estava molt verd. Com el veu unes setmanes després?

- Comencen a agafar color però encara estem verds. Perquè si mires el roster dels nostres darrers partits ens falten molts jugadors que estan cridats a ser importants. Però també ens han servit per veure jugadors amb qui podem comptar puntualment. Ens han donat bons minuts com el David Òrrit, el David Efanbé, el Paco del Águila, el Pablo Pérez... La falta de jugadors del primer equip els ha donat la possibilitat de treure el cap al primer equip i estic content de com han fet les coses. 

- No heu tingut la plantilla sencera cap dia a manca de deu dies de començar la competició. Això li havia passat mai?

- Les pretemporades acostumen a ser complicades. Però és cert que hem ajuntat massa factors. No hem pogut entrenar com ens hauria agradat i això fa que estiguem una mica endarrerits en la nostra preparació. Sobretot en aspectes tàctics. Ara només falta que es recuperin de les seves lesions el Justin i l'Álvaro. Tot i això, arribarem amb opcions de competir a la pista d'Estudiantes.

- Dels que van arribar tard, un és l'Alex Renfroe. El fet que arribés amb ritme de competició farà que s'intregui més ràpid?

- Avui dia no és com abans. El jugador ve en forma. Quan jo jugava era diferent. Els jugadors arribaven de tres mesos de vacances i no havien fet res. Ara arriben preparats físicament i només els falta el to que dona la competició. Això és el que menys em preocupa. Em preocupa més que l'Alex agafi els automatismes i assumeixi la jerarquia que ha de tenir dins el joc. M'hauria agradat tenir abans. Com també tenir abans el Cady Lalanne o altres jugadors que no ha començat a entrenar. Però res que no passi a molts equips en pretemporada. Des de dilluns som deu o onze jugadors del primer equip i amb el recolzament dels joves ens podrem preparar bé.

- Cady Lalanne ha trigat un mes a arribar per temes de visat. Com ho heu gestionat? Heu fet un seguiment des de la distància o ha estat lliure per fer allò que volgués?

- Són coses difícils de gestionar. Però els jugadors avui són molt professionals. Sempre tenen els seus programes. Els jugadors tenen un aspecte fantàstic. Li falta el ritme de competició i del dia a dia. No és el mateix anar al gimnàs, encara que tinguis una bona preparació, que estar amb l'equip. Tenim deu dies perquè agafi el màxim de coses possibles.

- Heu fitxat temporalment Siim-Sander Vene. En el partit contra el València va anotar quatre triples. Anotar estar bé. Però quines qualitats més té aquest jugador?

- És un jugador amb un currículum important. Ha jugat Eurolliga, minuts molt importants en un equip de play-off a Itàlia i té un nivell contrastat. Una de les seves virtuts és el llançament exterior. Però és un home que entén el joc, corre bé la pista, és agressiu i és evident que ens ajudarà.

- Si depengués de Peñarroya es quedaria tot l'any?

- Situacions com aquesta es valora quan arriba el moment i es veuen si poden o no poden ser. 

- Acabeu la pretemporada contra el mateix equip amb qui la veu començar, el Morabanc Andorra. Aquest fet és casual perquè inicialment no estava previst. Es podrà establir una comparació entre ambdós partits o a l'haver-hi plantilles diferents fer això és perdre el temps?

- Importa entrenar i preparar-se perquè quan arribi el primer partit a la pista d'Estudiantes, Tot el què passa abans es pot relativitzar. 

- L'afició està molt il·lusionada amb la plantilla del BAXI Manresa. Us blindeu d'aquesta eufòria?

- No, no ens blindem. Ens n'alimentem. Nosaltres hem de fer des del primer dia que juguem a casa és que la nostra afició estigui contenta. I si podem ampliar la il·lusió, molt millor.

- Com veu l'Estudiantes?

- Me l'he mirat poc. Però és segur que és l'equip que arribarà més rodat de tota la lliga perquè comencen competició oficial amb les prèvies de la Champions. Segurament portaran ja tres o quatre partits oficials. 

- Per tant, seria important que passin rondes per veure si estan una mica distrets?

- No ho crec. Clubs com l'Estudiantes tenen com a prioritat la lliga ACB. 
Arxivat a