El Celler Collbaix-El Molí celebrarà la segona jornada familiar entre vinyes, dissabte

Presentació de la jornada familiar entre vinyes, al celler
Presentació de la jornada familiar entre vinyes, al celler | AjSJV
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:02h
El Celler Collbaix-El Molí, de Sant Joan de Vilatorrada, obrirà les seves portes dissabte 22 de setembre per oferir una visita guiada a les instal·lacions amb esmorzar i dinar inclosos. 

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada -conjuntament amb Celler Collbaix, Mafrica i Hostal Soler- participen en l'organització aquest mes de setembre de la segona edició de la Jornada familiar entre vinyes, una proposta de Collbaix-Celler El Molí i de Mafrica que té com a objectiu donar a conèixer la gastronomia, el vi amb denominació d'origen del Pla de Bages i la carn de Porc de Palou. 

Per tot plegat, el proper dissabte 22 de setembre, el celler mostrarà novament les seves instal·lacions i farà partícips els visitants del procés de verema i d'aixafada del raïm, el qual se sol dur a terme al llarg d'aquest mes. Així, els assistents coneixeran de primera mà les diferents etapes de l'elaboració del vi i, a més, podran degustar un esmorzar i un dinar amb productes gastronòmics típics de la zona. 

El regidor de Comerç, Turisme i Consum de Sant Joan de Vilatorrada, Eduard Mata, fa una crida a la participació i avança que "l'estrena d'aquest projecte l'any passat va ser tot un èxit de participació gràcies a la implicació de Mafrica, El Celler Colbaix i l'Hostal Soler, que des de fa mesos ja treballem conjuntament per posar en valor la gran tasca que els productors locals estan fent en la promoció dels seus productes de qualitat i els entorns de Collbaix i de Sant Joan de Vilatorrada". 

En aquest sentit, Mata explica que "la jornada és ideal per a tota la família, per passar una jornada entre vinyes i veure com és aquest procés tan arrelat a la nostra història vitivinícola com és la verema". A més, afegeix que "el nostre objectiu és potenciar els actius naturals, culturals, gastronòmics i patrimonials del nostre territori. Per tot plegat, la Regidoria de Turisme està i estarà al costat d'aquestes iniciatives que posen en valor el nostre municipi i posa en valor la iniciativa endegada pels tres coorganitzadors". 

Per la seva part, Josep Maria Claret, representant de Celler Collbaix-El Molí, assegura que "al llarg de la jornada retornarem als nostres orígens i ensenyarem com era el procés de verema antigament, que ens ha llegat una tradició i una cultura del vi al Bages que és única". Mentrestant, Montserrat Torra, representant de Mafrica, recorda que que "esdeveniments com aquest també són molt importants per donar a conèixer la diversitat de productes gastronòmics de primer nivell que tenim al territori , com ara la carn del Porc de Palou, fruit d'un treball d'encreuament de la raça Duro , amb un important contingut en àcid oleic i que prové al 100% de granges situades a les comarques de la Catalunya Central". 

Les places per a la jornada són limitades i el preu és de 30 euros pels adults i de 18 euros pels infants. Les reserves es poden efectuar trucant al telèfon 93 102 19 65 o enviant un correu electrònic a l'adreça collbaix@cellerelmoli.com.