L'Obra Social «la Caixa» impulsa la inserció sociolaboral de 45 persones amb discapacitat

Representants de «la Caixa» i Ampans després de signar el conveni
Representants de «la Caixa» i Ampans després de signar el conveni | Ampans
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:54h
L'Obra Social "la Caixa" ha signat un conveni de col·laboració amb Ampans per a promoure la inserció sociolaboral de 45 persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat a 4 municipis del Bages: Artés, Sallent, Sant Vicenç de Castellet i Cardona. La fundació bancària hi destinarà 24.000 euros.

"la Caixa" donarà suport al projecte PROPER (Programa Personalitzat d'Orientació i Integració sociolaboral al municipi), presentat per Ampans a la convocatòria d'ajuts d'Inserció sociolaboral 2018 de la Fundació Bancària "la Caixa". El projecte pretén donar atenció integral als processos d'inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat, en risc d'exclusió social i amb especials dificultats d'inserció. L'objectiu és aconseguir que aquestes persones trobin una feina, facilitant la inclusió laboral i social en el municipi de residència, a través d'activitats i entitats del territori, fomentant la participació activa a nivell local i afavorint la seva autonomia personal. Ampans preveu actuar, com a mínim, a 4 municipis del Bages amb una participació de 45 persones usuàries.

La convocatòria d'Inserció sociolaboral 2018 de la Fundació Bancària ‘La Caixa' ofereix ajudes a projectes dirigits a persones en situació vulnerable perquè reforcin les seves capacitats i puguin adequar-se a les necessitats de la xarxa empresarial del territori, aconseguint accedir-hi tan a nivell laboral com social. A tot l'Estat, la inversió de l'Obra Social "la Caixa" en la convocatòria d'Inserció Sociolaboral arriba als 3,6 milions d'euros i els 152 projectes seleccionats compten amb el suport de 1.492 empreses a través de les quals s'obtindran 3.746 insercions en el mercat laboral ordinari.

La convocatòria d'Inserció Sociolaboral forma part del Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social "la Caixa" i que per aquest any preveu una inversió global de 18,5 milions d'euros en projectes que atenen diferents àmbits, sempre amb el propòsit d'oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és la promoció de projectes d'inserció sociolaboral que persegueixen la integració en el mercat laboral ordinari de les persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social.

Per aquesta raó, es contemplen cinc grans àmbits d'actuació:

- Itineraris personalitzats d'acompanyament a les persones durant el procés d'inserció i adaptació al lloc de treball (53%).
- Formació per a la millora de l'ocupació (32%).
- Prospecció d'ofertes de treball en el món empresarial per a persones en situació de vulnerabilitat (7%).
- Suport a les empreses d'inserció i als centres especials de treball per a la creació de nous llocs de treball (5%).
- Promoció de l'autoocupació per a col·lectius vulnerables (4%).

La signatura del conveni ha anat a càrrec del director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, i del director general d'Ampans, Toni Espinal, a les instal·lacions dels serveis centrals de l'entitat social, a Comabella (Santpedor). Jaume Masana ha destacat el compromís de l'Obra Social "la Caixa" amb el territori mitjançant el Programa d'Ajuts a Projectes d'Iniciatives Socials, que és un dels pilars per donar resposta a les necessitats i carències de la societat d'avui, especialment aquelles que incideixen de manera severa en els col·lectius més desfavorits i vulnerables.

Toni Espinal ha posat de relleu la confiança que l'Obra Social "la Caixa" fa a entitats que treballen des de fa anys sobre el terreny per generar oportunitats per les persones amb especials dificultats per accedir al món laboral, mentre que la directora del Servei d'Inserció d'Ampans i responsable del programa, Imma Pallarès, subratlla la flexibilitat dels programes de "la Caixa" per dissenyar i adaptar els itineraris en funció de les necessitats de cada persona.