La Coral Cardonina impulsa un concert amb els orfeons de Manresa i Solsona pel seu 60è aniversari

Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:48h
La Coral Cardonina cantarà amb els orfeons de Manresa i Solsona pels seus 60 anys
La Coral Cardonina cantarà amb els orfeons de Manresa i Solsona pels seus 60 anys
El proper diumenge 30 de setembre a les sis de la tarda, els cantaires de l'Orfeó Manresà, l'Orfeó Nova Solsona i la Coral Cardonina sumaran les seves veus en un concert coral extraordinari que tindrà lloc a l'església del Santuari del Miracle de Riner (Solsonès).
 
L'acte, impulsat per la Coral Cardonina en motiu de la celebració del seu 60è aniversari, congregarà prop d'un centenar de cantaires de l'alt al baix Cardener; és per això que la formació ha decidit batejar la vetllada amb el nom de Els cors del Cardener. De fet, les tres formacions compten amb una àmplia trajectòria i han estat capdavanteres en el cultiu de música coral a les comarques centrals, mantenint sempre entre elles importants vincles històrics.
 
Així doncs, totes tres corals oferiran un selecte programa, integrat per un ric i variat  repertori que comprendrà tant peces clàssiques i de temàtica religiosa com composicions contemporànies i d'arrel tradicional.
 
En aquest sentit, junt a peces de compositors clàssics com Verdi, Rossini, Brahms o Schumann, es podrà escoltar l'obra d'autors contemporanis com Rihards Dubra, Morten Lauridsen o Ennio Morricone, així com també un ampli ventall de música sacra, que abraçarà des de la polifonia renaixentista fins al gospel, sense descuidar una representativa selecció de cançons populars i tradicionals catalanes. El programa, a més, inclourà composicions i arranjaments de mestres de la Catalunya Central, com foren Josep Font, Ramon Noguera o Joan Roure. 
 
Un encontre històric en un entorn únic i a un preu assequible
 
Feia dècades que els tres cors no coincidien plegats en un escenari. En aquesta nova ocasió ho faran en un marc incomparable, presidit pel majestuós retaule barroc que custodia el temple del centre monàstic de Riner.
 
Les entrades per al concert del proper dia 30 tenen un preu de 10 euros i ja es poden comprar per internet (a través d'aquest enllaç) o trucant a l'Oficina de Turisme de Cardona (938 69 27 98). Tot el que es recapti de la vetllada es destinarà a la publicació del llibre-recopilatori dels seixanta anys d'història de la formació cardonina.
Arxivat a