Els esbarts de Fals i Moià, entre els set convidats del Mercè Dansa d'enguany

Els dansaires de l'esbart de Fals participaran en el Mercè Dansa d'aquest any
Els dansaires de l'esbart de Fals participaran en el Mercè Dansa d'aquest any | JPS
Redacció
18 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:30h
Els esbarts dansaires de Fals i de Moià participaran, juntament amb cinc colles de ballarins més, en l'edició d'enguany del Mercè Dansa, una mostra de danses tradicionals catalanes que s'emmarca dins dels actes de les Festes de la Mercè de Barcelona.

La jornada tindrà lloc aquest dissabte, 22 de setembre, i estarà dedicada al folklorista Aureli Capmany, que aquest 2018 fa 150 anys que va néixer. Segons l'Esbart Català de Dansaires (l'entitat impulsora del Mercè Dansa), la tria dels balls d'enguany s'ha fet d'acord amb la relació que hi va tenir Capmany. En aquest sentit exposen que "s'hi veuran danses sobre les quals va escriure, que sabem que li agradaven especialment, que va programar per a l'Esbart Català de Dansaires o perquè tenen relació amb algun vessant de la seva vida, com ara balls relacionats amb la imatgeria festiva o els infants".

Així doncs, les coreografies d'aquest any seran el Ball de Bastons de l'Esbart Català de Dansaires; el Ball de Cercolets d'Igualada; el Ball de Capgrossos de Capellades; el Ball de la Gegantona i la dansa del Patatuf del Vendrell; el Ball de Gitanes de l'Arboç; el Ball de Garrofins de Moià, i els balls de l'Almorratxa, de Corrandes i de Cascavells de Fals.

Totes les danses es duran a terme tant al matí com a la tarda. Pel que fa al matí, l'escenari dels balladors serà l'Avinguda de la Catedral (a partir de les onze). A la tarda l'acció passarà a la plaça de Sant Jaume, a partir de les cinc.
 
Arxivat a