Manresa homenatjarà els veïns que van ser mobilitzats per la Lleva del biberó

Es convida a totes les persones que vulguin aportar testimoni o documentació de soldats que fan formar part d'aquesta lleva amb motiu de la commemoració del seu 80è aniversari.

Espais de la Batalla de l'Ebre
Espais de la Batalla de l'Ebre | josep M Montaner
Redacció
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 19:02h
En els 80 anys de l'anomenada Lleva del biberó, s'està preparant un homenatge a les persones que en van ser directament afectades. Per aquest motiu es convida a qui vulgui aportar el testimoni o documentació de soldats integrants d'aquesta lleva que es posin en contacte amb la Regidoria de gent gran de l'Ajuntament de Manresa:  gentgran@ajmanresa.cat; Tel. 938752486.

La informació recollida fins a mitjans de novembre de 2018 permetrà conèixer millor aquells esdeveniments històrics que van tenir tanta transcendència per la població i homenatjar les persones que es van veure directament afectades per aquella lleva de nois tan joves.

L'acte d'homenatge es farà el 2 de desembre i serà obert a totes les persones que hi vulguin assistir.

Aquesta iniciativa està organitzada per l'Ajuntament de Manresa; el Consell Municipal de les Persones Grans de Manresa; el Consell Comarcal del Bages; el  Consell de les Persones Grans del Bages i l'Associació Memòria i Història de Manresa. També compta amb la amb la col·laboració de: Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó-41 i la Generalitat de Catalunya.