La llista menys votada tindrà la tercera alcaldia del mandat a Monistrol de Carders

Arturo Argelaguer, d'ERC, substituirà Sílvia Sànchez, del PDeCAT, que havia tret de l'alcaldia amb una moció de censura Ramon Vancells, de la CUP

17 de setembre del 2018
Actualitzat el 18 de setembre a les 20:14h
Argelaguer, segon per l'esquerra, junt als altres regidors de PDeCAT i ERC
Argelaguer, segon per l'esquerra, junt als altres regidors de PDeCAT i ERC | CDC/MDI
Arturo Argelaguer, de MDI/ERC, serà a partir de dimarts el nou alcalde de Monistrol de Calders, al Moianès. segons han confirmat fonts republicanes a NacióManresa. Argelaguer substituirà Sílvia Sànchez, del PDeCAT, que ha deixat la responsabilitat per motius personals després que accedís al càrrec gràcies a una moció de censura de nacionalistes i republicans contra Ramon Vancells, de la CUP. L'elecció es farà en el transcurs d'un ple extraordinari en el que Argelaguer tindrà el suport de PDeCAT i ERC.

D'aquesta manera, en un mateix mandat, Monistrol de Calders haurà tingut en la seva màxima responsabilitat representants de les tres llistes que es van presentar a les eleccions de maig de 2015. Ho farà de més a menys representació. El primer batlle en ser inverstit va ser Ramon Vancells, de la CUP, la llista més votada. El juliol de 2016, PDeCAT i ERC van pactar una moció de censura contra el cupaire i van fer pujar a l'alcadia Sílvia Sànchez, dels nacionalistes.

Finalment, amb l'anunci de la renúncia de Sànchez per motius personals, el republicà Arturo Argelaguer accedirà a la batllia, tot i ser el cap de la llista menys votada ara fa més de tres anys, gràcies al pacte que mantenen PDeCAT i ERC. Cal recordar que a l'Ajuntament de Monistrol de Calders, la CUP té tres regidories, i el PDeCAT i ERC, dues cada un.

Malgrat que es va presentar amb la llista d'ERC, Arturo Argelaguer ha participat en el darrer any en més actes del PDeCAT i Junts per Catalunya que en la dels republicans. De fet ha estat militant actiu de la secció local del PDeCAT de Manresa.