Fonollosa recordarà els fets de l'1-O amb art, música i una picada d'ullet als codinencs

L'acte tindrà lloc aquest dissabte a la tarda i comptarà amb la presència de representants del govern de la Generalitat

17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:35h
Fonollosa recordarà dissabte els fets viscuts durant l'1-O
Fonollosa recordarà dissabte els fets viscuts durant l'1-O | Cedida
"El que ha passat avui a Fonollosa no ho oblidarem mai", deia el batlle del municipi, Eloi Hernàndez, el passat 1 d'octubre, després que el seu poble patís la violència dels cossos policials de l'estat espanyol per evitar que els prenguessin les urnes per votar en el referèndum sobre la independència de Catalunya.

Efectivament, el record d'aquell malaurat episodi encara rosega la memòria dels fonollosenc i fonollosenques que, lluny d'oblidar el que va passar, el que volen és "homenatjar el coratge i la dignitat" que van tenir i "agrair tot el suport que vam rebre" després de la batussa.

És per això que per aquest dissabte, 22 de setembre, han organitzat un acte commemoratiu de l'aniversari dels fets ocorreguts fa pràcticament un any, que tindrà lloc a l'indret on es va patir la càrrega i que des del mes de març s'anomena Plaça 1 d'octubre.

Tot plegat començarà a dos quarts de set de la tarda, amb un acte institucional en el qual hi participaran diversos representants del govern de la Generalitat. Després dels parlaments es descobrirà, a la mateixa plaça, un mural commemoratiu obra de l'artista bagenc Valentí Gubianas i s'oferiran les actuacions musicals del duet Celeste Alías (veu) i David Martell (piano), i de la banda Bages Brass Trio. La part institucional acabarà amb l'enterrament d'una càpsula del temps amb records presents.

A partir de les nou del vespre l'acte prendrà un to més festiu. En el marc d'una fideuada popular que s'oferirà per sopar, els veïns i veïnes del municipi agrairan i rememoraran els gest solidari dels habitants del poble vallesà de Sant Feliu de Codines que, l'endemà del referèndum, es van plantar a Fonollosa amb estris per cuinar i van preparar una paella per compartir amb els locals. Aquella nit del 2 d'octubre "va fer retornar, espontàniament, l'alegria al nostre poble", diuen els del Bages. La jornada commemorativa d'aquest dissabte acabarà amb una festa amb DJ. A més, tothom que ho vulgui es podrà quedar a dormir al centre cultural.

Tothom que vulgui assistir a la fideuada s'hi ha d'apuntar abans d'aquest dimarts, dia 18, trucant al 629 076 118 i al 622 650 947. El cost de l'àpat es repartirà entre tots els comensals el mateix dia del sopar.