​Navarcles oferirà tiquets de bus gratuïts fins a Manresa durant la Setmana de la Mobilitat

El bus de Navarcles a Manresa ser+a gratuït durant aquesta setmana
El bus de Navarcles a Manresa ser+a gratuït durant aquesta setmana | Juanma Peláez
Redacció
17 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:19h
Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat, que té la voluntat de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic; millorar la qualitat de l'aire, i la reducció de la contaminació. 

En aquest sentit, doncs, i igual que diversos municipis del Bages, l'Ajuntament de Navarcles portarà a terme, durant aquesta setmana, iniciatives que sensibilitzin la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport. Ho farà, sobretot, fomentant l'ús del transport públic, la bicicleta, el vehicle elèctric o els desplaçaments a peu.

Per una banda, el consistori posarà a disposició dels ciutadans tiquets gratuïts per anar a Manresa en transport públic, que es podran recollir a les oficines de l'ajuntament fins al 21 de setembre. D'altra banda, l'institut SES Navarcles i l'edifici verd de l'Escola Catalunya rebran, aquest dilluns 17, una xerrada de conscienciació sobre la mobilitat segura amb bicicleta i patinet, a càrrec dels Mossos d'Esquadra i de l'Institut Guttmann. També rebran la visita dels Mossos d'Esquadra els usuaris de l'Esplai del poble, aquest dimecres dia 19. 

Finalment, des de l'Ajuntament s'ha optat per tallar la circulació als vehicles rodats al nucli antic de Navarcles (exceptuant veïns i veïnes i vehicles de càrrega i descarrega) durant aquest dimecres 19 i dijous 20. L'objectiu del consistori amb aquesta mesura és que els vianants "puguin gaudir i aprofitar al màxim l'espai públic sense obstacles".