El BAXI Manresa aguanta trenta minuts al València Bàsquet (77-61)

El BAXI Manresa ha oposat resistència al València
El BAXI Manresa ha oposat resistència al València | Hugo Álvarez
16 de setembre del 2018
Actualitzat a les 9:29h
Mai se sabrà que hauria passat si el BAXI Manresa i el València Bàsquet haguessin disposat de les seves plantilles al complert. Els manresans seguien amb les absències d'Iffe Lundberg, Álvaro Muñoz, Justin Doellman i Cady Lalanne. I els valencians no tenien Rafa Martínez, Joan Sastre, Sergi Garcia, Antoine Diot i Bojan Dublevic. El partit s'ha saldat amb una clara victòria de l'equip de Jaume Ponsarnau sobre el de Joan Peñarroya. Però els bagencs han estat dins el partit durant tres quartes parts del temps. Els últims deu minuts han estat d'una clara superioritat valenciana. Siim-Sander Vene ha estat el millor en atac amb catorze punts.

El BAXI Manresa ha sortit amb un equip que ha anat de menys a més. Alex Renfroe, Ryan Toolson, Pere Tomàs, Siim-Sander Vene i Jordan Sakho han estat els triats. El València Bàsquet ha replicat amb Sam Van Rossom, Matt Thomas, Fernando San Emeterio, Aaron Doornekamp i Mike Tobey. Els valencians han començat cosint la cistella bagenca. En gairebé cinc minuts han sumat cinc jugades de tres punts. Quatre triples, repartits a parts iguals entre Aaron Doornekamp i Matt Thomas, i un 2+1 d'aquest darrer jugador. Ja amb el 6-0 Peñarroya havia demanat el seu primer temps mort visiblement enfadat amb els seus jugadors. Toolson ha estat l'encarregat de treure el zero del marcador del BAXI Manresa. Però ha estat Vene qui ha mantingut el seu equip dins el partit. L'estonià ha ofert un recital de llançament exterior amb tres triples seguits (17-13, minut 7). Peñarroya ha seguit fent rotacions curtes entre tots els seus jugadors. Dels sortits de la banqueta, Jokubas Gintvainis ha estat el més productiu. Els cinc punts seguits sumats pel lituà deixaven el BAXI Manresa ben a prop del seu rival (19-18, minut 10). Els bagencs no volien aturar-se i un triple de Guillem Jou capgirava el marcador. Ha estat un punt d'inflexió que ha permès als manresans dominar el segon quart gairebé per complert. Excepte el 32-30 gràcies a un triple d'Alberto Abalde, la resta de quart ha vist el BAXI Manresa per davant. Renfroe ha protagonitzat una altra cistella inversemblant. A la posterior jugada no ho ha pogut arrodonir i només ha transformat un dels dos tirs lliures als que ha tingut dret. Al descans, avantatge bagenc per 36-38.

El decorat ha canviat al començar la segona part. Els jugadors del BAXI Manresa no trobaven bons llançaments i només Sakho ha sumat un tir lliure als primers cinc minuts de període. I no és que els valencians fessin una demostració ofensiva. Però a base d'insistència i amb la seva qualitat n'han tingut prou per fer una estirada al marcador. Tot gràcies a un parcial d'11-1 que feia demanar un altre minut a Peñarroya (47-39, minut 25). El tècnic egarenc no ha aconseguit reconduir la situació. Un llunyà triple de Tomàs ha estat de les poques notícies positives d'aquest tram de partit. Però els de Ponsarnau semblaven haver posat la directa cap al triomf (55-46, minut 30). Vene volia apurar les opcions del seu equip. El quart triple de l'estonià feia pensar que la remuntada era possible. La realitat ha demostrat ràpidament el contrari. En poca estona, el València Bàsquet ha aconseguit una nova màxima renda alimentada per una falta antiesportiva de Jou (65-51, minut 34). El partit estava ja decidit i els darrers minuts tenien ja pocs al·licients i no massa utilitat. Han servit com a mínim perquè David Efanbe sumés un triple i tots els jugadors del BAXI Manresa anotessin una vegada més. El 77-61 atorga una justa victòria al València Bàsquet però que no explica la competitivitat dels bagencs durant molts minuts.