Joan Coscubiela presentarà dimecres a Manresa el seu llibre sobre el procés

Abacus acollirà la presentació d'"Empantanados" a partir de les 6 de la tarda

Joan Coscubiela en la seva etapa de diputat
Joan Coscubiela en la seva etapa de diputat | Adrià Costa
Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:28h
Joan Coscubiela serà a Manresa el proper dimecres 19 de setembre per presentar el seu llibre "Empantanados", en el qual analitza la situació de Catalunya arran del procés. La presentació tindrà lloc a la llibreria Abacus a les 6 de la tarda.

El 7 de setembre de 2017, la veu de Joan Coscubiela va ressonar amb força al Parlament de Catalunya. Denunciava la vulneració, per part de les forces independentistes, de la legalitat i dels drets de la minoria parlamentària per aprovar el marc legal del referèndum de l'1 d'octubre. Diputats de Ciutadans, PSC i PP es van aixecar per aplaudir-lo. En canvi, no tots els diputats del seu propi grup parlamentari ho van fer.

La intervenció de Coscubiela aquell dia encoratja aquest llibre, en què l'exdiputat de Catalunya Sí que es Pot explica com s'ha arribat fins aquí. La seva veu ve a ocupar un espai silenciat, el de l'equidistància -que no equival a una neutralitat impossible-, en què molts han deixat de sentir que hi hagi una representació política.

És possible superar el empantanegament de la situació actual? Coscubiela analitza "la incapacitat de gestionar les grans il·lusions i expectatives creades per l'independentisme" a la que se li ha sumat "l'immobilisme del Govern del PP i la reacció de l'espanyolisme més ranci i intolerant", en un còctel de difícil digestió del qual només se sortirà "pactant el desacord". Amb un requisit imprescindible: "que a curt termini la independència deixi de ser l'únic eix de la política catalana".