Navarcles renovarà la canonada de l'aigua de la Font Calda amb l'ajut econòmic de l'ACA

Es tracta d'un projecte que remodelarà per fases els 5 quilòmetres de llargada del conducte i que es durà a terme en els propers anys

Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:48h
La canonada de la Font Calda es va construir el 1963 per conduir l'aigua del manantial, situat al terme municipal de Calders, fins a Navarcles. Ara ja té 55 anys i comença a mostrar símptomes d'estrès, fruit de les condicions meteorològiques i el pas del temps. És per això que des de l'Ajuntament s'ha dissenyat un pla de canvi de la canonada per evitar que les averies es multipliquin i s'hagi de tallar el subministrament o beure tota l'aigua de les captacions del riu, ja que és la principal font de consum dels veïns.
 
Es tracta d'un projecte que remodelarà per fases els 5 quilòmetres de llargada del conducte i que es durà a terme en els propers anys. El cost de la primera fase de l'obra és de 150.000 euros, dels quals l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en subvencionarà una tercera part. La resta d'inversió prové dels ingressos que els navarclins paguen de l'aigua. De moment, Aigües de Manresa està preparant el projecte per a executar l'obra.