Els Pets portaran les cançons del seu nou disc al Kursaal el proper 25 de gener

Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:27h
Els Pets portaran a Manresa les cançons de 'Som' el 25 de gener
Els Pets portaran a Manresa les cançons de 'Som' el 25 de gener | Cedida
Els Pets van anunciar, aquest dijous en el marc de la 30a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que el nou disc que estan preparant es dirà Som i es publicarà el proper 19 d'octubre en quatre formats diferents: CD, vinil, digital i USB. Es tracta d'un àlbum que "volíem fer" i que "busca l'essència de la cançó", assegurava el cantant de la banda, Lluís Gavaldà, tot matisant que volien allunyar-se de "fer cançons molt polides, brillants i preparades per la ràdio fórmula".

El títol de Som, segons el cantant, "defineix molt bé el moment en què es troba el grup, que després de 33 anys encara som aquí i tenim ganes d'explicar coses". El disc es presentarà oficialment el 19 de desembre al Liceu de Barcelona dins del Suite Festival i la formació ha avançat que també oferirà concerts a Granollers (l'1 de febrer); Mallorca (el 17 de febrer); Reus (el 8 de març), i a Manresa. Aquest darrer tindrà lloc el divendres 25 de gener, a les nou del vespre, al teatre Kursaal. Les entrades, que ja són a la venda, tenen un preu de 32 euros i de 30 pels menors de 25 anys, majors de 65 i amb els carnets del Galliner i el Tr3sc. Es poden comprar a través d'aquest enllaç.  

"Encara som aquí"

Gavaldà desvetllava que el títol del disc, Som, "té diferents lectures". En primer lloc, exposava, perquè "volem dir que encara som aquí després de 33 anys i que encara tenim ganes d'explicar coses i fer música". De fet, el cantant de la banda celebrava que Els Pets tenen "la gran sort de ser tres amics de la infància que ens estimem i això fa que encara a dia d'avui vulguem fer coses plegats".

Una altra de les lectures que té el títol de l'àlbum és, en paraules del de Constantí, que "malgrat que a la foto només hi sortim tres persones, Els Pets som molts més i Som també fa referència a una reivindicació d'entitat col·lectiva en un món individualista". Finalment, el títol del disc també té una "lectura de país". Segons Gavaldà, "l'única solució per aconseguir un futur millor per a tots és la interrelació entre nosaltres".