El curs anual de Cultura Medieval dels Amics de l'Art Romànic reprendrà el fil del de l'any passat

Sota el títol "Avenços i Tecnologies a l'Edat Mitjana II" la formació d'enguany aprofundirà en la il·luminació de manuscrits, la numismàtica i els teixits medievals

Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:04h
El curs de Cultura Medieval que cada any organitzen els Amics de l'Art Romànic del Bages (AARB), serà una continuació del que van impulsar l'any passat. Així doncs, i seguint-se centrant en els avenços tecnològics de l'Edat Mitjana, el curs, que porta com a títol "Avenços i Tecnologies a l'Edat Mitjana II" aprofundirà, en aquest cas, en la il·luminació de manuscrits, la numismàtica i els teixits medievals.

Com ja és habitual, la formació consta de tres conferències i una sortida relacionada amb la temàtica. Totes elles independents, malgrat que des de l'organització es demana assiduïtat a les xerrades per no perdre el fil del que s'explica.

El curs, que es durà a terme el mes d'octubre, engegarà el divendres dia 5 amb la conferència La il·luminació de manuscrits en època medieval, que glossarà la historiadora de l'art i conservadora del Museu Episcopal de Vic, Judit Verdaguer. La següent ponència, Numismàtica medieval,  tindrà lloc el divendres 19 i anirà a càrrec de l'historiador i president de la Societat Catalana d'Estudis Numismàtics, Miquel Crusafont. Per acabar, la darrera xerrada del curs parlarà del Teixit i la seva tecnologia medieval. Tindrà lloc el divendres 26 i la impartirà Rosa Maria Martín, historiadora de l'art especialista en tèxtil i indumentària.

Totes tres xerrades, que seran d'accés lliure i gratuït (no requeriran d'inscripció prèvia), es duran a terme a la sala d'actes del Centre Cultural del Casino i començaran a les vuit del vespre.

Per acabar el curs, el diumenge 28 d'octubre es farà la sortida de rigor per a posar en pràctica els coneixements adquirits en les conferències. En aquesta ocasió es visitarà el Museu Nacional d'Art de Catalunya, el MNAC, a Barcelona. Les inscripcions s'han de formalitzar anant presencialment a l'agència de viatges Masanés (carrer del Born, 6) abans del 20 d'octubre. Si no s'arriba a un màxim de vint inscrits, la sortida s'anul·larà.