El CECB proposa una excursió de 10 quilòmetres per la ruta dels Pous de Glaç

Tindrà lloc el diumenge dia 23 al matí

Redacció
14 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:43h
El Centre Excursionista de la Comarca del Bages (CECB) ha organitzat, per al proper diumenge, 23 de setembre, una excursió matinal de 10 quilòmetres per l'anomenada ruta dels Pous de Glaç. Es tracta d'unes construccions de pedra seca que tenien com a principal funció conservar el glaç que apareixia a l'hivern per, un cop a la primavera i a l'estiu, poder mantenir frescos els aliments i, en alguns casos, tractar cops o febrades. Al Bages es coneixen com a mínim 16 pous de glaç i, alguns d'aquests, es podran veure en el marc de la caminada de diumenge vinent.

Tot plegat començarà a les vuit del matí des del pàrquing de l'Oller del Mas, des d'on s'iniciarà la ruta, que durà els participants fins a la riera de Rajadell. Des d'allà es passarà pels gorgs de les Escaletes i dels Esparvers i, finalment, s'arribarà al primer pou de glaç. Després d'això es pujarà fins la serra de Montlleó per i es resseguirà la cinglera sobre la riera del Cornet fins arribar al pou de glaç del Cornet. Per acabar, i seguint el curs de la riera, també es visitaran els gorgs de l'Oller i de la Casanova per remuntar novament cap al punt d'inici de la caminada.

La proposta és gratuïta pels socis federats del CECB; costa 3 euros pels socis que no estiguin federats, i té un preu de 5 euros pels que no siguin socis de l'entitat. Les inscripcions per a participar-hi es poden formalitzar trucant al 93.872.29.12 o enviant un correu a [email protected].