MengemBages engega un curs ambiciós amb una festa per explicar els projectes futurs

MengemBages donarà la benvinguda al nou curs amb una fets per explicar els projectes futurs
MengemBages donarà la benvinguda al nou curs amb una fets per explicar els projectes futurs | MengemBages
14 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:02h
Aquest divendres, 14 de setembre, el local central de MengemBages (que recordem que va deixar d'estar ubicat al carrer del Bruc per passar a situar-se a la carretera del Pont de Vilomara, 122) acollirà una festa de benvinguda del nou curs. Un curs que es presenta ambiciós per als de la cooperativa, perquè si bé tenen la intenció de seguir mantenint el que oferien fins ara, també palesen la seva voluntat de créixer. En aquest sentit, expliquen, "volem impulsar un nou horari adaptat als nous temps, amb més hores de migdia i menys hores nocturnes".

Així mateix també estan treballant per obrir un nou magatzem logístic "especialitzat en producte de la terra", tenint en compte que ja fa un temps "que formem part del projecte Terra de Profit", un segell que pretén "identificar els productes de la nostra zona" i que, a més, "potencia la comercialització de circuit curt a través de petits i mitjans productors que hi posen tots els sentits i esforços", expressen.

MengemBages, que forma part de la cooperativa Frescoop, seguirà, alhora, consolidant el Piscolabis i Xeflis, un projecte de nova creació que busca "oferir els productes de la nostra terra per a actes, celebracions, festes, reunions o pel simple plaer de saber i conèixer delicadeses que elaboren els artesans de l'alimentació", manifesten. Una de les primeres accions que van dur a terme sota el paraigües d'aquest projecte va ser el sopar d'enguany de la Festa del Tomàquet.

Finalment, i com a gran repte de futur, des de Frescoop i MengemBages se seguiran traçant les línies per fer realitat el que ells han anomenat SuperCoop, i que vol ser el supermercat cooperatiu del Bages. En aquest sentit cal recordar que des del mes de maig s'estan duent a terme actes i reunions per assentar les bases d'aquest nou projecte. La darrera trobada que es va fer va comptar amb el suport de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central i va tenir lloc a finals de juliol.

La festa d'inauguració de la nova temporada de MengemBages començarà a les quatre de la tarda i és previst que acabi a les vuit del vespre. Durant tota la jornada, que comptarà amb música en directe per part d'un DJ, es podrà degustar un piscolabis amb formatge del Miracle, melmelades artesanes, embotits de Mura, coques del forn Coma i vins i caves de la DO Pla de Bages.