TV

El Kursaal serà protagonista del «Sense Ficció» de TV3 dimarts que ve

S'emetrà després de la gala "Catalunya aixeca el teló", sobre les 11 de la nit

per Redacció , 14 de setembre de 2018 a les 09:22 |
Entrada i pati del Kursaal | MEES
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dimarts 18 de setembre, sobre les 11 de la nit, el programa de Televisió de Catalunya "Sense ficció" emetrà "Kursaal. La força de la gent", el documental que explica la història del renaixement d'aquest teatre manresà de llarga trajectòria i arrelament. Narra la història excepcional de la implicació de la ciutadania i el moviment social per recuperar el Kursaal, un teatre històric al bell mig de Manresa que estava en ruïna. 

Dirigit per Èric Motjer i produït per Paral·lel 40, el documental es va elaborar i estrenar amb motiu del desè aniversari del Kursaal, el febrer de 2017, i es va finançar en part a través d'una campanya de micromecenatge a la qual van col·laborar persones a títol individual i empreses.


Abans del documental, TV3 oferirà en directe la gala "Catalunya aixeca el teló" des del Teatre Coliseum de Barcelona. L'acte, que marca el punt de partida de la temporada teatral i les arts escèniques, tindrà com a mestre de cerimònies el comediant Guillem Albà, acompanyat de la Banda Marabunta.

El documental, dividit en sis apartats, explica una història col·lectiva de forma personal. I en paral·lel va prenent força l'apoderament ciutadà, la força de la gent, el micromecenatge, la tenacitat, les relacions institucionals i la superació de moments difícils.q


El 20 de febrer de 2007 es va reinaugurar el teatre Kursaal de Manresa, després d'un singular procés de recuperació, iniciat el 1995. L'Associació Cultural El Galliner, moguda per les ganes i la il·lusió de retornar el teatre a la ciutat, va impulsar l'organització de múltiples accions de mobilització ciutadana que van comptar amb el suport, la participació i la implicació d'entitats, artistes, públic... fins a aconseguir també la complicitat de tot el sector polític. Va ser amb l'esforç col·lectiu que va renéixer el Kursaal, fundat el 1927 a Manresa, i que s'havia tancat el 1988.

El teatre Kursaal ha esdevingut un equipament de referència en el món de les arts escèniques a Catalunya. És la història de la recuperació ciutadana del teatre Kursaal, en el 10è aniversari de la seva reobertura, a partir de l'encàrrec realitzat des del propi teatre.

 

Participació