Els agredits de l'1-O al Bages tornen a demanar la imputació dels guàrdies civils que els van colpejar

Coincidint amb el primer aniversari del referèndum, prescriuran els delictes d'agressions lleus

La Guàrdia Civil, a Fonollosa l'1-O
La Guàrdia Civil, a Fonollosa l'1-O | ACN
13 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:20h
Els advocats dels agredits per la Guàrdia Civil als col·legis electorals del Bages l'1 d'octubre de 2017 ha tornat a demanar a la jutgessa del jutjat d'instrucció número 2 de Manresa que citi a declarar com a investigats els agents que la defensa té identificats en les càrregues que van tenir lloc durant el referèndum per la independència.

Després que la jutgessa desestimés la petició inicial, els advocats han tornat a entrar la solicitud per evitar que els delictes d'agressions lleus prescriguin coincidint amb el primer aniversari dels fets.

Cal recordar que el tinent que dirigia l'operatiu de la Guàrdia Civil contra l'1-O va responsabilitzar els agents de les càrregues que s'hi van produir. Els mateixos agents van declarar davant el jutjat que havien actuat sense "pautes clares". Un veí de Fonollosa va denunciar una "detenció il·legal" per haver-lo emmanillat sense motiu durant la jornada referendària.

Malgrat això, i que alguns dels agredits van identificar els agents de la Guàrdia Civil que els van agredir a les portes dels col·legis, la jutgessa va decidir, inicialment, no imputar-los i fer-los declarar, només, com a testimonis.

Ara, en vigília de l'aniversari de l'1-O, si la jutgessa no imputa els agents, els pressumptes delictes lleus que hagin pogut dur a terme prescriuran després d'un any dels fets.