La PAHC denuncia la passivitat de l'Ajuntament a l'hora de fer de lloguer social els pisos del Bloc 6

Assegura que el BBVA està disposat a cedir-los a l'administració però que no obté resposta de la regidoria d'Habitatge

Membres de la PAHC a la porta de l'oficina del BBVA del passeig Pere III
Membres de la PAHC a la porta de l'oficina del BBVA del passeig Pere III | PAHC
12 de setembre del 2018
Actualitzat el 13 de setembre a les 9:52h
La PAHC ha denunciat aquest dimecres que l'Ajuntament de Manresa "no es mou" per regularitzar la situació de la desena de pisos del bloc 6, al carrer Gaudí, i convertir-los en habitatge de lloguer social. Segons asseguren des de la plataforma, el BBVA, propietari de l'immoble, els ha assegurat que està disposat a fer una cessió a l'Ajuntament de Manresa o a l'Agència Catalana de l'Habitatge, però que no obté resposta de l'administració.

La PAHC ha denunciat aquesta situació durant una acció que ha portat a terme a l'oficina del Passeig del BBVA per protestar pel desnonament d'una família de veïns d'aquest bloc de pisos. "Es fa molt difícil d'entendre" que la regidoria d'Habitatge "no aprofiti la situació per ampliar el parc de pisos de lloguer social", han explicat. Segons asseguren, la PAHC ha demanat hora dues vegades amb el regidor, però Joan Calmet no ha trobat manera d'atendre'ls "per problemes d'agenda".

Els veïns desallotjats aquest principi de setembre es van trobar la porta de casa tapiada quan van tornar de visitar la seva família al Marroc. En principi en els pisos del bloc 6 hi ha un acord amb el BBVA d'aturar els desnonaments tan aviat com arriba l'ordre a casa del veí afectat. En aquest cas, com que la família era fora, la PAHC no va poder avisar al banc per intentar que ho aturés.

La família, que ara viu a casa d'uns coneguts, no només es troben que no poden entrar a casa, sinó que a l'interior del pis hi tenen totes les seves pertinences, inclòs el material escolar de la filla, de manera que aquest dimecres no ha pogut anar a escola amb normalitat.