El Firastiu saldarà estocs aquest diumenge per encarar un nou curs comercialment potent

El Firastiu arribarà diumenge a la seva cinquena edició
El Firastiu arribarà diumenge a la seva cinquena edició | AFT
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:09h
Prop d'una trentena de comerços i de concessionaris associats a la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Manresa ompliran de cap a cap el carrer Abat Oliba de la ciutat aquest diumenge, 16 de setembre, en el marc de la cinquena edició del Firastiu, un esdeveniment molt semblant a la Fira Fora Stocks (que es duu a terme al Passeig quan s'acosta la primavera). La voluntat d'aquesta jornada, que començarà a les onze del matí i acabarà a les vuit del vespre, és que els comerciants que ho vulguin puguin saldar els estocs de final de temporada per donar la benvinguda a la tardor amb gènere nou.

Així ho ha explicat Tània Infante, presidenta de l'entitat comercial, que ha ressaltat la voluntat de l'ens de "dinamitzar altres espais de la ciutat" amb activitats d'aquest tipus. Aquesta màxima també l'ha subscrit Jaume Arnau, regidor de Comerç i Mercats del consistori manresà, que ha assenyalat que "potser [des de l'Ajuntament] hauríem de concentrar-nos una mica més a fer coses fora del centre històric i centre comercial". 

Presentació pública del nou Llumet

Aquest cinquè Firastiu comptarà, com ja és tradició, amb una carpa del Bàsquet Manresa, en la qual es donarà informació del club i s'intentarà "fer créixer el nombre d'abonats respecte la temporada passada", ha explicat Damià Badia, responsable de comunicació. A més, durant la jornada, passaran per l'estand del Baxi Manresa alguns dels jugadors de la primera plantilla (tant al migdia com a la tarda); les incondicionals cheerleaders, "que amenitzaran el dia amb algunes de les seves coreografies", i el nou Llumet. I és que des del club s'ha fet un rentat de cara a la popular mascota. La presentació en societat d'aquest Llumet redissenyat es durà a terme en el marc del Firastiu. 


Circuit per a gossos, inflables pels infants, màgia i ball

A banda de la trentena de parades que es col·locaran al llarg del carrer Abat Oliba també hi haurà, al parc de la Font del Gat (la "gespeta") i per tercer any consecutiu, un circuit caní que estarà dinamitzat per l'empresa especialitzada en l'ensinistrament de gossos Dog Educat. Un dels seus fundadors, Raul Aranda, ha remarcat que serà una activitat "oberta a qualsevol gos"; "igual que els nens comencen el curs escolar, nosaltres també iniciem el dels gossos", ha bromejat. 

Els infants també tindran el seu espai dins de la jornada. Per una banda, i durant tot el dia, s'instal·laran inflables gegants. Al migdia, entre les dotze i la una, l'escenari que es col·locarà al final del carrer acollirà un espectacle de màgia "que servirà per anar escalfant motors pel quart Festival Màgic de Manresa, que se celebrarà el dissabte 22 de setembre", ha recordat Infante. El mateix escenari rebrà, a partir de les set de la tarda, alguns dels alumnes de l'escola de ball Swing Manresa, que oferiran una exhibició d'algunes de les seves coreografies.

L'inici d'una "època maca" pel comerç

Segons el regidor Arnau, el Firastiu és l'inici d'una "època molt maca pel comerç", perquè s'enllaça amb la Shopping Night i el Nadalant. A més, l'edil ha revelat que aquest any "presentarem una novetat que esperem que tingui una incidència positiva entre els comerciants de la ciutat". Una novetat que ha assenyalat que tindrà lloc abans d'acabar l'hivern.