Gemma Masip presentarà a Sant Joan el punyent llibre que el seu pare no va poder escriure

Ho farà aquest dissabte a les dotze del migdia a la llibreria El Racó de les Paraules

Redacció
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:13h
Va sortir a la llum l'any 2016 però el que explica no passa de moda. No passa de moda perquè la memòria històrica és inherent a la que vivim actualment i perquè el que explica és un testimoni real d'uns fets no gaire llunyans, que van tenir lloc a començaments i mitjans del segle XX. Parlem de "De Gandesa a Grossbeeren", un llibre escrit per la barcelonina i balserenyenca d'adopció Gemma Masip, que aquest dissabte, 15 de setembre, presentarà a la llibreria El Racó de les Paraules de Sant Joan de Vilatorrada.

Es tracta d'un relat novel·lat però amb un rigor històric impol·lut que apropa el lector a la vida del pare de la mateixa Gemma, Manel Masip, que va viure en pròpia pell la cruesa de la Guerra Civil; la impietat de la Batalla de l'Ebre, i la desesperació per trobar un futur millor lluny de casa. En el seu cas, a Alemanya.

Tal com la mateixa autora del llibre explica, "part d'aquesta història la va deixar escrita, el meu pare, en les memòries que havia anat fent". Mai, però, continua, "va poder escriure l'experiència traumàtica de la seva detenció". És per això que assenyala que la resta del relat "l'he completat a partir del record de les aventures que ens explicava als fills quan érem petits i de la recerca que vam fer en un viatge a Alemanya per trobar els escenaris, així com consultant arxius a Berlín, hemeroteques i bibliografies".

La presentació del llibre "De Gandesa a Grossbeeren" a Sant Joan començarà a les dotze del migdia.