La vetllada solidària d'Invulnerables que s'havia de celebrar al maig tindrà lloc aquest diumenge

Laura Gil i Sor Lucía Caram, d'Invulnerables; Dani Coma, del grup Macedònia, i Anna Huguet, directora de Lleuredosmil
Laura Gil i Sor Lucía Caram, d'Invulnerables; Dani Coma, del grup Macedònia, i Anna Huguet, directora de Lleuredosmil | Sílvia Rius
12 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:44h
Música, jocs i infants. Aquests seran els tres ingredients principals d'una jornada solidària que tindrà lloc aquest diumenge, 16 de setembre, a l'EspaiCaixa Francesc d'Assís de Manresa (carrer Nou de Santa Clara, 66). Amb la voluntat de seguir ampliant el ventall d'actuació d'Invulnerables, el projecte, liderat per Sor Lucía Caram, ha trobat afinitats amb l'empresa navarclina Lleuredosmil i el grup de música Macedònia, dues entitats que ja fa anys que treballen amb la cohesió i la integració social a través de la música.

La jornada, batejada amb el nom de Berenar solidari amb les Macedònia i Invulnerables s'havia de celebrar el passat 6 de maig, però es va ajornar a causa de la mala previsió meteorològica. És per això que des d'Invulnerables s'ha decidit posposar-ho fins aquest setembre, coincidint amb l'inici de curs.

Tot plegat, doncs, començarà a les cinc de la tarda i s'allargarà fins les vuit del vespre. Hi participaran, voluntàriament, pares i mares els fills dels quals són usuaris del projecte solidari, així com també els treballadors de Lleuredosmil. Aquests darrers seran els encarregats de portar a terme les diverses propostes lúdiques que s'oferiran, que aniran des de tir amb arc, fins a una cursa de sacs passant un taller de pintar cares o una cursa d'orientació.

Les Macedònia (la cinquena generació d'aquest grup immensament popular entre infants i joves) oferiran un concert amb les cançons insígnia del seu darrer disc, Estic contenta. Tal com va explicar Dani Coma, l'alma mater de la formació, les lletres de les peces musicals "pretenen fomentar el diàleg i posar sobre la taula temàtiques perquè els pares resolguin amb els infants". En aquest sentit, durant el berenar solidari interpretaran Perdona, "que parla del que ens costa perdonar"; Ser una estrella, "que s'endinsa en el món dels trastorns alimentaris i exposa que per agradar als altres, primer de tot t'has d'agradar a tu mateix", o El meu abric, que "explica la història d'un nen que neix amb el cos equivocat", comenta Coma.

De fet, no és el primer cop que Lleuredosmil i el grup Macedònia col·laboren plegats. Ja fa uns anys que van impulsar el Camp Rock MCDN, unes colònies d'estiu que se celebren en una masia de Moià que pretenen treballar valors a través de la música i el lleure. I és això mateix el que faran aquest diumenge. En paraules de Sor Lucía Caram, "aquests espais lúdics són essencials perquè els infants en exclusió s'integrin i siguin el que realment han de ser: nens". En aquesta mateixa línia la monja dominica ressaltava que "no només és important que tinguin menjar, que vagin a l'escola i que tinguin un habitatge digne, que és molt i un mínim" sinó que "és essencial que juguin i gaudeixin, perquè així, podran ser allò que vulguin quan siguin grans".

Participar en el Berenar solidari amb les Macedònia i Invulnerables té un preu de 5 euros per persona i cal inscriure-s'hi prèviament omplint aquest formulari. A més, tothom que ho vulgui podrà apadrinar un infant usuari del projecte social pagant la seva entrada al berenar. Tots els beneficis que se n'extreguin es destinaran íntegrament a Invulnerables.