La Marxa de Torxes a Lledoners porta llum i escalf a la presó

Uns 3.000 independentistes caminen fins al centre penitenciari des de Sant Joan de Vilatorrada

La Marxa de Torxes acostant-se a la presó de Lledoners
La Marxa de Torxes acostant-se a la presó de Lledoners | Pere Fontanals
10 de setembre del 2018
Actualitzat el 11 de setembre a les 21:26h
La convocatòria de les Marxes de Torxes per la República de Sant Joan de Vilatorrada i Callús ha sobrepassat l'organització que havia preparat 1.200 torxes de led blanc i n'ha hagut de buscar 200 més -que han estat de coloraines perquè no en quedaven de blancs- que no han cobert, ni molt menys, l'enorme afluència de persones que han volgut caminar fins al centre penitenciari de Lledoners. Unes 3.000 persones en total s'han concentrat a l'esplanada de darrere la presó.

Des del pavelló de Sant Joan, la marxa ha anat fins al polígon del Pla dels Vinyats on d'hi han afegit els que sortien de Callús. Des d'allà, amb pancarta inclosa, i clams de "no esteu sols" i "llibertat, llibertat", la manifestació ha seguit, amb els llums encesos del led de la torxa, seguint el lateral sud de la presó fins al camp, escenari habitual de les concentracions. Tot plegat, acompanyats de gegants, grallers i diversos motius de cultura popular.
 
Allà, des de l'escenari, l'alcalde de Sant Joan, Gil Ariso, ha donat la benvinguda als assistets i s'ha llegit el manifest. La convidada d'honor, Bea Talegón, que ha fet la marxa com tothom, s'ha dirigit als assistents agraint al poble català "la dignitat de mantenir l'empenta per construir una república". La periodista i advocada s'ha dirigit a la presó per agrair "el compromís" dels presos polítics i ha acabat el seu parlament amb un desig: "Espanya, si estimes Catalunya, deixa-la lliure",
 

Els parlaments s'han portat a terme al camp de la part del darrere de la presó. Foto: Pere Fontanals


L'acte ha finalitzat amb la gent formant la paraula "Llibertat" amb les seves torxes de led en una imatge que s'ha pogut captar des de l'altura.