Món Sant Benet debatrà els reptes i les oportunitats d'una societat envellida

Món Sant Benet acollirà un congrés professional sobre la gent gran
Món Sant Benet acollirà un congrés professional sobre la gent gran | MSB
Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:57h
Intel·ligència artificial, TICs, reptes en el camp del disseny de nous productes i, sobretot, noves tendències alimentàries són protagonistes en el debat que plantejarà, els propers 21 i 22 de setembre, la Fundació Alícia a Món Sant Benet. Una jornada amb professionals i experts de diferents àmbits per debatre i millorar el futur de la gent gran. 

Fer-nos grans és una molt bona notícia, però hi estem preparats? Avui en dia, un 18,8% de la població d'Espanya té més de 65 anys, el que representa un total de 9 milions de persones. Això suposa el 29% de les llars que solen ser llars petites, d'una o dues persones (dades de Kantar Worldpanel). Unes xifres que, a més, tenen una tendència creixent: la població de gent gran anirà en augment, en part, gràcies als avançaments mèdics. Aquesta realitat planteja una sèrie de debats, reptes i oportunitats que la Fundació Alícia ha volgut posar damunt la taula en les I Jornades Professionals d'Alimentació per un Envelliment Saludable. Unes jornades de dos dies de durada que aplegaran a professionals i experts de diferents àmbits per parlar de tendències i oportunitats al voltant d'una societat que es fa gran. 

"Una major preocupació per la salut i, alhora, el privilegi de tenir temps lliure fa que la gent gran tingui uns patrons de compra i de consum totalment diferents de la resta de la població", explica Joan Riera, food sector director de Kantar Worlpanel i un dels ponents de la Jornada. Les persones grans solen preocupar-se més que les joves per la salut i això fa que la seva dieta contingui, per exemple, més productes frescos i de proximitat: "la gent gran consumeix fruita fresca 10 cops a la setmana, enfront de les 6 de la resta de la població", explica Riera. A més, les dades ens reafirmen en el fet que no consumim per hàbits adquirits, sinó depenent del cicle vital en què ens trobem. 

I Jornades d'alimentació per un envelliment saludable a Món Sant Benet

Professionals de primer nivell i experts de diferents àmbits compartiran mirades, iniciatives innovadores i necessitats en unes jornades de dos dies (21 i 22 de setembre) a la Fundació Alícia: les I Jornades d'alimentació per un envelliment saludable. Serà un punt de trobada de sectors com la indústria alimentària, agents públics, responsables de salut, empreses vinculades, gestors sociosanitaris, emprenedors, entre altres. Les jornades abordaran temes com els hàbits i tendències de consum d'aquest grup de població, la innovació actual en productes sèniors o els suports i ajudes a l'autonomia, l'alimentació i el seu impacte tant en l'estat nutricional com en relació al deteriorament cognitiu, les perspectives de futur, entre altres.