Xavier Gual: «Li demano a Torra que arribi més lluny que Puigdemont i que faci efectiva la República»

El manresà, amb la seva família i amics, no s'ha perdut cap acte de la Diada Nacional des de la dècada dels 80 del segle passat

Els fills de Xavier Gual en una imatge de la Diada de 1997
Els fills de Xavier Gual en una imatge de la Diada de 1997 | Xavier Gual
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 23:12h
El manresà Xavier Gual no s'ha perdut cap acte de la Diada Nacional des que el 2012 es va convertir en un acte de masses organitzat per l'ANC i que ha aplegat milions de persones cada 11 de setembre als carrers de Barcelona o d'altres punts del país. A totes elles hi ha anat amb la família i els amics. De fet "no m'he perdut cap Diada des de la dècada dels 80, quan érem moltes menys persones les que reivindicàvem la llibertat del país".

Gual, que també és des del passat mes d'agost coordinador dels Agents Rurals per la República, espera que "ara sí", la concentració d'enguany "sigui l'última purament reivindicativa". "Hauria d'haver estat la de l'any passat, però ens va faltar l'últim pas", explica, "i per això li demano al president Torra que arribi més lluny que Puigdemont, i que faci efectiva la República".

El manresà es mostra convençut que l'acte de dimarts "serà massiu". Si ha de triar, es queda amb l'any que es va portar a terme la Via Catalana, el 2013, "per la capacitat d'organització i mobilització que va representar" i perquè "va creuar tot el Principat unint la Catalunya Nord amb el País Valencià". Ell la va viure des de l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp), on es van situar els bagencs que hi van participar.

Cal seguir mobilitzant-se perquè, segons opina Gual, "amb Espanya no hi ha res a fer". "L'Estat mai no negociarà res abans de perdre, la història ens ho demostra", afegeix. Per això reclama a la classe política catalana que "arribi més lluny" i "faci efectiva la independència".