La 16a Setmana de Jocs al Carrer del CAE aplega milers de jugadors

L'edició d'enguany ha vingut marcada per la incorporació de nous espais de joc, la reformulació d'algunes de les places habituals i una nova imatge gràfica

Infants juguen a la Plana de l'Om, un dels escenaris de la Setmana de Jocs al Carrer del CAE
Infants juguen a la Plana de l'Om, un dels escenaris de la Setmana de Jocs al Carrer del CAE | CAE
Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 10:16h
Un any més, la Setmana de Jocs al Carrer ha confirmat el seu paper rellevant dins la programació lúdica, cultural i festiva de la ciutat, a cavall de la festa Major i la Diada, amb una oferta d'activitats prou amplia i transversal com per agradar a tota la població, sense importar l'edat. 

El missatge que el CAE ha volgut llançar en aquesta 16a edició de la Setmana de Jocs ha calat: aturar-se i jugar. Un missatge que s'ha projectat a través d'una nova imatge gràfica -un senyal d'stop, associat als jocs- i que s'ha fet visible amb una alta participació a totes i cadascuna de les places. 
Des del CAE es fa una primera valoració molt positiva d'aquesta 16a edició de la Setmana de Jocs, a l'espera que els propers dies es pugui fer una avaluació més exhaustiva amb totes les persones implicades –l'equip organitzador, responsables de places, monitors i monitores, entitats col·laboradores, etc...- 

Aquesta valoració positiva es fa extensiva a les diferents novetats introduïdes aquest any. La incorporació de la plaça del mercat -amb una proposta de joc simbòlic centrada en els aliments, amb cuinetes, botiguetes i altres activitats d'experimentació- ha tingut una molt bona acollida, una alta participació i ha ajudat a descongestionar l'espai de joc infantil de la plaça Major. El repartiment de jocs de construcció entre dues places –Plana de l'Om i placeta de la Mel- també ha resultat ser una mesura encertada. La Plana de l'Om ha tingut la participació més alta de totes les edicions de la Setmana de Jocs i ja al segon dia es va haver d'ampliar l'espai i el nombre de peces de Kapla per donar resposta a l'alta participació del primer dia. Per altra banda, els diferents jocs de construcció de la placeta de la Mel han afavorit una participació molt transversal, amb pares i mares, avis i àvies i nens i nenes jugant a jocs de diferents graus de dificultat. I finalment, el nou espai del carrer Barreres, tot i ser dels més allunyats del centre de la ciutat, també ha tingut una bona acollida. 

Per la seva banda, les Nits de Jocs a la Plaça Major han mantingut el seu poder de convocatòria, amb un promig de 150 participants cada nit. Fins i tot el dijous, es varen omplir de taules, cadires, jocs i jugadors i jugadores els porxos de l'Ajuntament per evitar la forta pluja que va caure en el moment de l'inici de l'activitat. 

Enguany, també, s'ha introduït un concurs fotogràfic a Instagram. A hores d'ara hi ha prop d'una seixantena de publicacions en aquesta xarxa social, amb l'etiqueta #JocsAlCarrerManresa. La fotografia que el dia 15 de setembre tingui més “m'agrada” guanyarà un joc de taula. 

En aquesta 16a edició el CAE ha ampliat la xarxa lúdica de col·laboradors, amb la incorporació del Mercat de Puigmercadal -que ha impulsat i col·laborat en la nova plaça de joc del Mercat- i la Universitat de Manresa -que ha sumat la seva activitat Lab sobre rodes a les activitats infantils de la Plaça Major- que s'han sumat als col·laboradors habituals: la botiga Abacus Manresa –amb cessió de materials-; la Fundació Ampans i l'Institut Guillem Catà –amb la incorporació dels seus usuaris i alumnes en pràctiques, respectivament, en els equips dinamitzadors-; la Ludoteca Ludugurus –que dinamitza la plaça de la Mel, just al davant de les seves instal·lacions-; el Casal de Joves la Kampana –que enguany organitza els jocs de consola- i Dominique Dumeste (Ludambule) i Mateu Comellas, que un any més han estat presents aportant els seus jocs i la seva expertesa lúdica. L'Ajuntament de Manresa, La Direcció General de Joventut i la Fundació La Xarranca aporten els recursos econòmics necessaris per poder fer l'activitat. 

Tots els amants del joc tindran oportunitat de continuar jugant amb les activitats del CAE. El públic familiar disposarà de l'activitat Tots a Taula: és hora de jugar, un cicle de tallers de joc familiar que s'organitzen els dissabtes al matí a la biblioteca infantil del Casino. El públic jove i adult, tenen, a partir del 13 de setembre, un espai de trobada amb jocs de taula a les Nits de Joc que es fan tots els dijous, a partir de 2/4 de 10 del vespre, al Cafè del Taller.