La jornada solidària pel Groc Gros de Sant Fruitós fa ple a tots els actes

El Sopar Groc a base de truita aplega 500 comensals, el topall posat per l'organització, sota el Cobert de la Màquina del Batre

Els actes del Groc Gros s'han celebrat a la Coberta de la Màquina del Batre
Els actes del Groc Gros s'han celebrat a la Coberta de la Màquina del Batre | Pere Fontanals
08 de setembre del 2018
Actualitzat a les 21:22h
Èxit total de la jornada solidària pel Groc Gros organitzada per la plataforma veïnal Música per la Llibertat, que ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Sant Fruitós, l'ANC i diversos col·lectius.

Durant tot el dissabte, l'entorn del Cobert de la Màquina del Batre ha estat un continu de gent participant a les múltiples activitats que s'hi han portat a terme. La jornada ha finalitzat amb el Sopar Groc que ha aplegat el màxim permès per l'organització: mig miler de persones.

La proposta, que buscava recaptar diners per a l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) i servirà, també, per donar suport als presos polítics i a les seves famílies, ha començat al matí amb el Despertar Groc, a base d'activitats infantils i tallers, i l'actuació dels Castellers de la Gavarresa i de l'esbart dansaire Som Riu d'Or. També durant el matí s'ha creat una xapa commemorativa de l'11 de setembre. Al migdia, els voluntaris, uns 150, s'han assegut en un dinar popular a base de paella.
 

Els voluntaris han preparat les truites per al Sopar Groc. Foto: Pere Fontanals


Durant la tarda s'ha projectat el documental "20-S", produït per MediaPro, i tot seguit han entrat en escena els grups musicals Sherpah i Cata Garriga. Després del concert, la pantalla gegant ha reproduït diversos vídeo-missatges de polítics i polítiques a l'exili, que s'han completat amb parlaments d'alguns dels familiars dels presos i preses polítiques i exiliades.

Vorejant el vespre, els voluntaris han agafat ous, paelles, fogons i altres elements i han començat a fer truites perquè ningú no es quedés sense sopar. La mateixa Coberta de la Màquina del Batre, ha acollit la mostra El procés a punta de BIC, de l'artista Jordi Magrià, i el Museu Mòbil de la Repressió dels Artistes de la República.