Ximenis i Canela mostren la seva experiència per preparar les consultes del Bages

Persones de les poblacions de la comarca s’han acostat a seguir la xerrada

Redacció
09 d'octubre del 2009
Josep Manel Ximenis i Enric Canela han estat aquest vespre a l’Ateneu de les Piques de Manresa per explicar la seva experiència recent en els darrers moviments de l’independentisme social davant d’una setantena llarga de persones que estan interessats en els processos de consulta popular que s’estan començant a iniciar en els municipis de Bages. Canela, com a un dels impulsors de 10Mil a Brussel·les i de la presentació de la ILP sobre la consulta d’autodeterminació al Parlament que finalment no va ser admesa a tràmit, ha posat en antecedents els oients, assenyalant els diferents moviments que es produïen en paral·lel a la consulta d’Arenys de Munt.

Precisament Josep Manel Ximenis, com a regidor de la CUP al consistori del Maresme i president del MAPA ha explicat que tot el procés d’Arenys de Munt s’havia iniciat l’any 2006 amb una sèrie de consultes populars que es van promoure al municipi pel soterrament de la riera arenosa de la població. Aquell va ser l’inici d’un procés que Ximenis ha anat relatant fins arribar al present, quan ha entrat a parlar de les qüestions més tècniques de les consultes.

El torn de paraules posterior ha estat molt participat i s’hi ha tractat des de temes de caire nacional fins a formalitzacions més teòriques i pràctiques.