La Coral Cardonina exposa el llegat de 60 anys d'activitat

Imatge commemorativa dels membres de la Coral Cardonina
Imatge commemorativa dels membres de la Coral Cardonina | Marc Ramonet
Redacció
07 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:12h
En el marc de la Festa Major de Cardona, el dissabte 8 de setembre a la 1 del migdia la Coral Cardonina inaugurarà una exposició a l'entorn dels seus seixanta anys d'activitat artística. 

Fundada l'any 1958 per mossèn Josep M. Casafont, la Coral Cardonina és una de les entitats culturals més emblemàtiques i amb més tradició de la vila ducal. D'ençà de la seva fundació, ha solemnitzat els oficis religiosos i les principals festivitats del municipi, ha dinamitzat la vida cultural cardonina amb nombroses actuacions musicals i ha realitzat desenes de concerts arreu de la geografia catalana, Andorra i les Illes Balears. La intensa activitat desenvolupada durant aquestes sis dècades ha donat lloc a un ric llegat patrimonial que es custodia a l'arxiu de l'entitat i que ara s'exhibirà per primera vegada.

Amb motiu dels actes de celebració del seixantè aniversari, els responsables del cor cardoní han estat inventariant, restaurant i digitalitzant bona part dels fons documentals de l'associació, especialment el material més sensible com enregistraments sonors antics, documents autògrafs o programes diversos. Un treball que tindrà continuïtat els propers mesos i que ha de servir per donar cos a la publicació d'un estudi històric sobre l'entitat, previst per a l'any vinent. 

No obstant, aprofitant l'efemèride de l'aniversari, la formació cardonina ha convingut mostrar una part representativa dels seus fons arxivístics en una exposició comissariada pel musicòleg i actual director de l'entitat, Ovidi Cobacho Closa. A la cèntrica de Sala dels Dolors, situada a la Fira de Dalt de Cardona, s'hi exposaran més d'un centenar de documents, entre els quals cartells, programes de concerts, cròniques periodístiques, partitures autògrafes, fotografies històriques, guardons, obsequis i documentació diversa, que donen testimoni de la prolífica activitat cultural duta a terme per la històrica formació cardonina durant aquests darrers seixanta anys. L'exposició, intitulada “Coral Cardonina. 60 anys d'art, cultura i tradició”, també comptarà amb la projecció d'un recull audiovisual elaborat pel Cinema Amateur Cardoní a partir de la recuperació de material sonor i visual enregistrat en el transcurs d'aquestes dècades. 

La inauguració de la mostra tindrà lloc el proper dissabte, a les 13:00h, i comptarà amb la presència de les autoritats municipals i el rector de la parròquia; la Coral Cardonina cantarà una peça del seu repertori de Festa Major. L'exposició podrà veure's els dies de la Festa Major en horari de matí i de tarda.

Exposició 

Coral Cardonina. 60 anys d'art, cultura i tradició
Sala dels Dolors (Cardona), del 8 a l'11 de setembre 

Exposició a l'entorn del 60è aniversari de la Coral Cardonina. Una mostra que vol ésser un tast històrico-artístic per aquestes sis dècades d'activitat musical de l'emblemàtica formació cardonina, a partir de l'exhibició de diferents fotografies, cartells, programes, guardons, partitures autògrafes, emblemes, documentació històrica i la reproducció d'enregistraments audiovisuals històrics. 

Horaris

- Dissabte 8: de 19:00 a 21:00h. 
- Diumenge 9, dilluns 10 i dimarts 11: matins (12:00-13:30h.) i tardes (19:00h-21:00h)

Comissariat: Ovidi Cobacho Closa
Producció i muntatge: Amadeu Arnau, Josep Company, Pere Montoriol.
Realització audiovisual: Cinema Amateur Cardoní
Arxivat a