La Via Sant Ignasi perdrà un mínim de 26 places d'aparcament gratuïtes amb la reforma

L'adequació de la via posarà arbres en tota la vorera des de Sant Marc fins a la carretera del Pont de Vilomara

Obres al tram central de la Via Sant Ignasi entre la plaça Sant Ignasi i Vidal i Barraquer
Obres al tram central de la Via Sant Ignasi entre la plaça Sant Ignasi i Vidal i Barraquer | M.Soldatova
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:46h
Les obres d'adequació de la Via Sant Ignasi que es porten a terme en diferents intervencions des del carrer Sant Marc, a l'altura del camí de la Cova fins a la carretera del Pont de Vilomara, ja al carrer Bertrand i Serra, eliminaran un mínim de 26 places d'aparcament que eren gratuïtes.

Les obres amplien totes les voreres al llarg de tot el vial i això permetrà que es guanyi espai per als vianants i que sigui un carrer totalment arbrat. El preu serà que gairebé l'únic punt per a l'estacionament de vehicles fins al carrer Vidal i Barraquer, a banda dels de mobilitat reduïda i per a càrrega i descàrrega, serà el pàrking del Centre Històric, davant de l'antiga fàbrica de l'Aranya. A part, quedaran quatre places a la banda de Llevant, just al costat de la sortida del pàrking.

Al tram sud, des de Sant Marc fins a la plaça de Sant Ignasi es perdran 14 places d'aparcament, i al tram central, entre la plaça de Sant Ignasi i el carrer Vidal i Barraquer, se'n perdran 12 més. En tots dos trams, les places que es perden són la totalitat de les que hi havia a la banda de ponent, o sigui, pujant des del riu a l'esquerra.

En el tram nord, des de Vidal i Barraquer fins a la carretera del Pont de Vilomara, ja a Bertrand i Serra, l'Ajuntament encara no ha quantificar quantes places d'aparcament es perdran, ja que encara no estan tancats els projectes. El govern, però, té clar que també se'n perran, tot i que se'n crearan de noves.