Endesa destina 47.000 euros a tancar una anella elèctrica al Pont de Vilomara

Segons la companyia, aquesta acció "garantirà la qualitat i continuïtat del subministrament davant de possibles incidències"

Redacció
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 12:48h
Endesa ha invertit 47.000 euros en construir al Bages el que tècnicament es coneix com una anella elèctrica, i que suposa, en paraules de l'empresa, "un avanç important en la seguretat i la fiabilitat del subministrament". Segons Endesa, aquesta operació ha permès estendre un nou tram de línia subterrània i unir dos centres de transformació al Pont de Vilomara i Rocafort. Amb això, comenten "garantirem la qualitat del servei a gairebé 3.000 clients d'aquesta població i també de Manresa".

El nou tram construït consta de 356 metres de cablejat subterrani de mitjana tensió (que discorre pels carrers vilomarencs de Sant Joan i de Puig i de Soledat) i connecta dos centres de transformació que fins ara no estaven enllaçats. D'aquesta manera es crea el que s'anomena tècnicament una anella elèctrica que, dit d'una altra manera, possibilita que, en cas d'incidència o d'indisposició d'una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa. Per a Endesa, la mesura no només repercuteix en una reducció del temps de reposició, "sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no és necessària cap interrupció de subministrament".

La intervenció de la companyia a aquest punt de la comarca tindrà una segona fase en la qual "millorarem tecnològicament un dels dos centres de transformació implicats dotant-lo amb un sistema de telecomandament". Així, assenyalen, la infraestructura comptarà "amb un seguit d'equips d'actuació remota i amb un sistema de comunicacions que permetrà accionar a distància els seus dispositius de maniobra des del Centre de Control de Barcelona", evitant el desplaçament d'equips sobre el terreny en cas d'incidències.