Súria inaugurarà dissabte una exposició retrospectiva del fotògraf Pere Català Pic

Súria acollirà l'exposició 'Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda'
Súria acollirà l'exposició 'Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda' | Gencat
Redacció
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 11:17h
L'espai cultural de Cal Balaguer del Porxo, a Súria, acollirà, durant dos mesos, l'exposició Pere Català i Pic. Fotografia, patrimoni i avantguarda, dedicada a aquest fotògraf, escriptor i publicista català nascut a Valls l'any 1889 i mort a Barcelona el 1971.

La mostra, que s'inaugurarà aquest dissabte, 8 de setembre, a les dotze del migdia, conté 35 quadres representatius dels diferents moments de la seva producció -entre 1915 i 1960- i que s'agrupen sota els títols "1915-1932. Cal retratista, a Valls"; "1932-1939. La República i la Guerra, a Barcelona" i "1939-1971. Postguerra, industrialització, literatura". D'aquests moments es fa especial èmfasi en les seves idees sobre patrimoni, modernitat, avantguarda, publicitat i fotomuntatge.

Català Pic és conegut sobretot com a fotògraf i com a autor del famós cartell "Aixafem el feixisme", però també va treballar en un banc, va ser aprenent, pintor i retratista, pare, activista de la pàtria petita, fototècnic publicitari, articulista i professor del Seminari de Publicitat, creador del Comissariat de Propaganda i cap d'edicions, fotògraf industrial i artístic, i un viatger incansable.

La inauguració de la mostra (que es podrà veure fins al diumenge 4 de novembre) comptarà amb la presència de Rafael Català, nét de Català i Pic i director de l’editorial Rafael Dalmau. 
 
Arxivat a